“Zelenilo” navodno davalo poslove bez natječaja, SDP-ovci će ih zato prijaviti

“Zelenilo” navodno davalo poslove bez natječaja, SDP-ovci će ih
zato prijaviti

Karlovački SDP-ovci će gradsku tvrtku “Zelenilo” prijaviti Državnoj komisiji za kontrolu postupka javne nabave jer je, kako tvrde, “Zelenilo” posao izradu grobnica prvo provjerila Klesarstvu Stanković, a tek onda valjda namjeravala provesti natječaj javne nabave.

– Ni mjesecc dana od  jednice Gradskog vijeća Grada Karlovca održane 2. lipnja gradska tvrtka “Zelenilo” nije odgovorila na moje vijećničko pitanje na koji je način angažirana tvrtka Klesarstvo Stanković na poslovima izgradnje i uređenja pet grobnica na groblju Jamadol te je li za isti  provedena javna nabava. Na groblju Jamadol se gradi  ukupno pet grobnica koje Zelenilo prodaje po cijeni od 100.000 kuna pojedinačno. Dvije grobnice su u potpunosti završene, kazala je tajnica ŽO SDP-a Marina Novaković. Kako dodaje, tek je prije nekoliko danas stigao  Radove je izvodilo Klesarstvo Stanković nepotpuni odgovor iz Zelenila u kojem direktor Stjepan Turković kaže da se ” obzirom da se radi o novom proizvodu u izradu se krenulo s dozom opreza. U 2010. kompletno završili su dvije grobnice dok preostale tri grobnice vode kao nedovršenu proizvodnju. Za izradu grobnica na groblju Jamadol nismo pristupili javnom nadmetanju jer iznos materijala i radova na dovršenim grobnicama ne prelazi 70.000 kuna, stoji u odgovoru iz “Zelenila”.

SDP-ovce naravno nije zadovoljio ovaj odgovor jer smatraju da je izgradnja grobnica planirana i započela je 2008. godine, što znači da je postupak javne nabave trebao biti proveden još tada i za svih pet grobnica.

– Znači li to da je “Zelenilo” planiralo javnu nabavu raspisati tek kad posao bude završen, što je protuzakonito? Pitanje je i koliko doista koštaju dvije završene grobnice koje se sada prodaju za 200.000 kuna? Jer ako su te dvije grobnice ukupne vrijednosti manje od  70.000 kn  kao što piše u odgovoru, a prodaje se svaka pojedinačno po 100.000 kn, znači li to da Gradska tvrta koju financiraju građani iz svojih poreza na njima želi zaraditi trostruki iznos, pitaju se u SDP-u uz napomenu da će podnijeti prijavu.

O skupocjenim grobnicama koje “Zelenilo” namjerava prodavati već smo pisali a tekst možete pročitati OVDJE… KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest