“Moj Dubovac” – odgovor na pitanje kako zavoljeti svoju ulicu, kvart i grad

“Moj Dubovac” – odgovor na pitanje kako zavoljeti svoju ulicu,
kvart i grad

Neobičan termin, nedjeljno jutro i velika vrućina, nisu spriječili brojne Dubovčake, ali i ostale Karlovčane da se okupe u Osnovnoj školi Dubovac na predstavljanju knjige kakvom se može podičiti malo koja gradska četvrt, ne samo u Karlovcu, već i čitavoj Hrvatskoj.

“Moj Dubovac” knjiga je koju potpisuju “Bruno Foschio i prijatelji”, a kako je sam Foschio naglasio, prijatelji nisu samo oni koji su na izradi knjige sudjelovali savjetima, prisjećanjima ili prilozima, već i svi oni koji su bili ili su još uvijek dio Dubovca i autoru su, kako je rekao, “bili u duši i mislima tijekom pisanja”.

Mješavina povijesnog i faktografskog i intimnog i nostalgičnog “Moj Dubovac” je knjiga koja opisuje povijest, zgrade i događaje vezane uz Dubovac, ali i ono što je znatno teže opisati, no Foschio to uspjeva – duh, srce i dušu ove gradske četvrti.

I svi govornici o djelu su govorili biranim riječima. Moderatorica Marina Majoli naglasila je kako je “Moj Dubovac” odgovor na pitanje kako i zašto zavoljeti svoju ulicu, kvart i grad, napisana od strane čovjeka koji Dubovac i Karlovac voli iskreno, jednostavno i toplo. Nisu zato pretjerane ni riječi Stjepana Čuića koji je Foschia nazvao “dobrim duhom Dubovca”. U ime starih Dubovčaka dirljiv govor održao je i Boris Vrbanac, a sudjelovali su i posjetitelji pa se pjesmom o Dubovcu pridružila Vera Bezjak-Šegota koja je, kako je sama naglasila, unatoč bolesti odlučila doći na predstavljanje knjige o voljenoj četvrti.

Izdavanje knjige financijski su potpomogli Grad Karlovac i Karlovačka pivovara, ali i mnogobrojni mali sponzori, mahom upravo s Dubovca.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest