Prikupska olimpijada 2011 – u seoskim sportovima najbolja ekipa iz Vrbovskog

Prikupska olimpijada 2011 – u seoskim sportovima najbolja ekipa iz
Vrbovskog

Stari seoski sportovi bili bi zaboravljeni da ih s vremena na vrijeme ne oživljavaju sportski entuzijasti poput onih okupljenih u Športskom društvu Kupa iz Pribanjaca. Na 3. po redu Prikupskoj olimpijadi jučer je svoje vještine prikazalo ukupno pet ekipa – domaćini iz ŠD Kupe, ŠTD Vinica iz Vinice u Sloveniji, “M” iz Vrbovskog, Roze Pantere i Mlade nade dok je najbolja bila ekipa iz Vrbovskog kao ukupni pobjednici.

Ekipe su snage odmjerile u osam disciplina, u nošenju sijena, bacanju potkove, kamena s ramena, hodanju na štulama, skakanju u vreći, piljenju drva i nošenju vode na glavi dok je posebnu pozornost, ali i puno smijeha izazvala alka. Za prikupsku inačicu alke međutim nisu potrebni konji kao u Sinju, već je dovoljna tačka i jedan snažni muškarac koji ju gura.

Drugo mjesto osvojili su Slovenci iz ŠTD Vinica dok je treće mjesto pripalo domaćinima. Nakon sportskih nadmetanja u Kasunima uslijedila je zabava uz bend, okrijepu i sve ostalo što čini jednu pravu feštu. Ekipa pobjednika osvojila je i majice KAportala, jednog od medijskih pokrovitelja Prikupske olimpijade.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest