Nacionalne manjine dobile nove predstavnike, srpska 15 članova Vijeća

Nacionalne manjine dobile nove predstavnike, srpska 15 članova
Vijeća

Nakon izbora održanih za predstavnike albanske, bošnjačke i slovenske nacionalne manjine te članove Vijeća srpske nacionalne manjine u Gradu Karlovcu, objavljeni su rezultati. Tako će u narednih četiri godine Albance u gradu na četiri rijeke predstavljati Besir Ziberi, Bošnjake Mujo Dizdarević, a slovenske nacionalne manjine Marina Delač – Tepšić.

U vijeće srpske nacionalne manjine, objavio je Grad Karlovac na svojoj službenoj web stranici izabrani su Nada Radović, Marko Carević, Milenko Ljepović, Milica Brkić, Radoslav Dojčinović, Rade Barbir, Lazo Čučković, Dušanka Kukulj, Rade Ćosić, Nedeljko Višnić, Branko Krivokuća, Natalija Popović – Ivančević, Milovan Novković, Nedeljka Pavičić i Miloš Orabović.

Zanimljiv je podatak koliko je birača podržalo svoje predstavnike. Od ukupno 201 Albanca koji imaju biračko pravo u Karlovcu glasovalo je tek 16, od 97 Bošnjaka njih 18, dok je od 120 Slovenaca svoju predstavnicu podržalo deset. U Karlovcu ima 7.615 birača srpske nacionalnosti od kojih je na izbore izašlo 415.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest