U izvlačenju speleologa iz jame kod Gračaca noćas sudjelovalo i 9 karlovačkih GSS-ovaca

U izvlačenju speleologa iz jame kod Gračaca noćas sudjelovalo i 9
karlovačkih GSS-ovaca

U spašavanju speleologa iz Samobora koji je u jami kod Gračaca pao u komu na 360 metara pod zemljom noćas je sudjelovalo devet članova karlovačke stanice Gorske službe spašavanja. 37-godišnjak je bio s ekipom speleologa koji su u jami boravili tri dana. Prilikom buđenja kolege su primjetili da se nalazi u dijabetičkoj komi, te da mu je šećer pao na kritičnu razinu. Kako nam je ispričao iskusni karlovački speleolog i dugogodišnji član GSS-a Igor Jelinić koji je sudjelovao u akciji, izvlačenje je trajalo oko dva sata a zbog specifičnosti napada ništa se nije prepuštalo slučaju, pružena mu je liječnička pomoć a zatim je iz jame izvučen na nosilima.

– U ovakvim slučajevima se pacijent tretira kao da mu je slomljena kralježnica. Na nosila i polako van, ispričao nam je Jelinić koji je široj javnosti nažalost postao poznat po nesreći u špiljskom sustavu u talijanskim Alpama i opsežnoj višednevnoj akciji izvlačenja.

– Ne mogu ovakve stvari uspoređivati s mojim slučajem i jednostavno o tome ne razmišljam. Ovo je posao u kojem nema publike, jedina publika smo sami sebi dok se nažalost ne dogode ovakve stvari pa onda naraste interes javnosti, rekao je Jelinić. Sve u svemu, bitno je da je još jedan život spašen i da se speleolog oporavlja u bolnici u Zadru. KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest