Srbija traži novo suđenje za zločinca smještenog u Karlovcu

Srbija traži novo suđenje za zločinca smještenog u Karlovcu

Srbija je i službeno, na sastanku ministara pravosuđa Hrvatske, BiH i Srbije, održanom u Sremskim Karlovcima, zatražila od Hrvatske obnovu postupka za Milu Dakića, koji se nalazi u karlovačkom zatvoru i čeka izdržavanje kazne od 20 godina zatvora na koju je u odsustvu osuđen zbog poticanja na ubojstvo trojice hrvatskih policajaca – Mile Butine, Zlatka Škrlca i Josipa Milčića, te teško ranjavanje Nikole Rakocije, 4. kolovoza 1991. godine u Budačkoj Rijeci. Zbog počinjenja istog zločina, također na 20 godina zatvora, osuđeni su Dušan i Milan Tomić.

Novo suđenje zatražio je i sam Dakić, još 21. srpnja, dakle dok se još nalazio u pritvoru u Bosni i Hercegovini, očito pretpostavljajući kako će biti prihvaćen hrvatski zahtjev za izručenje.

Predsjednik Županijskog suda u Karlovcu Ivan Perković naglasio je kako je Dakićeva presuda pravomoćna te spomenuti zahtjevi osuđenog zločinca i Srbije za obnovu postupka ne odgađaju njegovo upućivanje na izvršenje zatvorske kazne. Zahtjev za obnovu postupku zaseban je sudski proces, koji ne odgađa važeću aktualnu kaznu pa će Dakić iz Karlovca uskoro biti prebačen u Zagreb, gdje će se odlučiti u kojoj će ustanovi izdržavati svoju kaznu.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest