Nadbiskup Puljić: Narod se voli njišući kolijevku, katolik treba biti i u kući i u Saboru

Nadbiskup Puljić: Narod se voli njišući kolijevku, katolik treba
biti i u kući i u Saboru

Unatoč priličnoj vrućini u svetište na Kamenskom danas je pristigao velik broj vjernika kako bi slavili dan uznesenja Majke Božje – Veliku Gospu. Misnom slavlju kojeg je predvodio nadbiskup Vrhbosanski kardinal Vinko Puljić prethodila je procesija.

– Drago mi je da ste se okupili u ovolikom broju po velikoj vrućini. Budimo iskreni, ako se nešto voli onda se ne žali žrtva, a misa je žrtva u koju ugrađujemo sebe. Zato i ovaj znoj i ovo sunce i žrtvu prikažimo kao žrtvu Kristovu, započeo je u svojoj propovijedi nadbiskup Puljić. Vjeru i život je usporedio s prometnim znakovima. Kako je rekao, kad je noćas putovao u Kamensko po prvi put, gledao je prometne znakove. Tako je, kaže, i u životu, da se stigne na cilj treba poštovati znakove koji nas vode.

– Novo bezboštvo, novi ateizam – to je ignoriranje. Zanemari, tako je božja riječ zanemarena u europskom parlamentu pa i u našem domaćem, ne smijem reći Saboru, jer će me napasti. Božja je neuništiva. Možeš kako hoćeš, ali nećeš dokle hoćeš. Božja je zadnja. Ona nam je putokaz. Slušaj Boga i njegove zapovijedi, kazao je Puljić.

– Kad ste ljuti, nervozni, nemojte piti apaurin nego uzmite evanđelje. Nećete ni biti svjesni kako ste se fino smirili. Potrebno je naći izvor kako se smiriti, nema mira dok se u Bogu ne smiri. To nas Marija uči, to nam je putokaz, prisnažio je nadbiskup Puljić. Osvrnuo se i na trenutnu problematiku vezanu za pobačaje i odumiranje stanovništva.

–  Kako je toj materi, ženi nakon toga. Onoj koju progoni savjest. Ispovijedi se ona, ali nema mira. Muka duševna je gora nego tjelesna. Ako volimo svoj narod, ako istinski kažemo da smo kršćani, treba biti prepoznatljiv. Narod se voli njišući kolijevku. Svi koji se busaju grbom i zastavom a bez njihanja kolijevke lažu. Svi zakoni koji ne štite obitelj su protiv naroda, rekao je Puljić za oltarom. Kako kaže, katolik treba biti i u kući, u školi i na radnom mjestu, ali i u Saboru.

Slavlje u Kamenskom bit će nastavljeno i tijekom poslijepodneva uz tradicionalno narodno veselje.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest