Volonterski kamp – mladi iz Europe i Koreje uređivali okoliš Donjem Budačkom

Volonterski kamp – mladi iz Europe i Koreje uređivali okoliš Donjem
Budačkom

Uređenje okoliša područne škole U Donjem Budačkom, vodocrpilišta i pješačko – biciklističke poučne staze “Skradska gora” bio je zadatak prvog ovogodišnjeg volonterskog kampa u organizaciji Ekološkog društva Pan, Volonterskog centra Zagreb i domaćina iz krnjačke humanitarne udruge Breza.

– Prvu grupu volontera činili su mladi iz Italije, Francuske, Belgije, Ukrajine, Koreje i Hrvatske. Volonteri su u Hrvatskoj boravili deset dana a bili su smješteni u prostorijama područne škole. Obroke su pripremali sami, a slobodno vrijeme provodili su u druženju s mještanima te pripremi kratkog i duhovitog igrokaza kojim su se i oprostili od kampa, kažu u Eko Panu očito zadovoljni održanim volonterskim kampom. Drugi počinje već idući tjedan, u ponedjeljak 22. kolovoza.

– U nedjelju dočekujemo novu grupu volontera, ukupno će ih biti dvanaest, a dolaze iz Češke, Njemačke, Francuske, Koreje, Španjolske i Turske. Domaćin ovog kampa je Osnovna škola Barilović. Radit će se na uređenju okoliša škole, ali i čišćenju i uređenju zemljišta budućeg edukacijskog centra Eko Pana, u obližnjem selu Šćulac. Također, volonteri će zajedno s učenicima škole posaditi voćnjak u okolici škole, a zajedno s članovima Pana na imanju započeti s gradnjom vrtne kućice od rabljenih auto guma, drvne građe i starih prozora, kažu u Panu.

Ova vrlo aktivna udruga poziva i sve zainteresirane da se pridruže tijekom trajanja kampa, točnije za vikend 27. i 28. kolovoza. Pozivaju i sve one koji za taj vikend mogu posuditi motornu pilu i veliki bat za nabijanje zemlje, a mogu se javiti na kontakt telefone udruge – 047/614-063 i 095/9083-578. KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest