Ino Cvitešić i Alen Moše postali randonneuri – startaju na utrci Pariz-Brest-Pariz dugoj 1400 km

Ino Cvitešić i Alen Moše postali randonneuri – startaju na utrci
Pariz-Brest-Pariz dugoj 1400 km

Karlovačko – dugoreškom biciklističkom dvojcu Ini Cvitešiću i Alenu Mošeu ostvarila se želja. Za koji dan postat će sudionici čuvene “randonneurske utrke” Pariz – Brest – Pariz koja se vozi u duljini od 1.400 kilometara u svim uvjetima. Nakon što je o ovim neustrašivim biciklističkim entuzijastima objavljen i članak na KAportalu, uspjeli su dobiti više sponzora koji su im u konačnici omogućili da krenu put Francuske. Sada je, međutim, sve na njima.

Karlovac će tako po prvi put u povijesti dobiti predstavnike na legendarnoj utrci koja se vozi od daleke 1891. godine i gotovo je posljednja prava amaterska utrka u cestovnom biciklizmu. Kvalifikacije za ovu prestižnu trku Cvitešić i Moše izborili su u Mađarskoj dok je njihov najveći uspjeh što su to uspjeli sami, svojoj snagom i novcem. Za nastup u Francuskoj ipak su im trebali sponzori koji su se rado odazvali njihovoj zamolbi.

Odradili su posljednje pripreme i ne mogu dočekati start utrke. Podsjetimo, breveto ili randonnée je organizirana ekstremno duga biciklistička vožnja. Biciklisti koji se u ovoj disciplini nazivaju “randonneuri” trebaju po neoznačenoj trasi (dužine od 200 do 1.400 km) proći kontrolne točke i stići do cilja unutar zadanog vremena.  Randonnée na francuskom jeziku, u slobodnom prijevodu, znači šetnja ili dugačko putovanje.

KAportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest