Policija razotkrila bandu kradljivaca automobila, organizator Karlovčanin

Policija razotkrila bandu kradljivaca automobila, organizator
Karlovčanin

Karlovčanin koji je u inozemstvu nabavio sofisticiranu elektroničku i ostalu opremu za provale u automobile organizirao je osmero državljana RH-a i trojicu s područja BiH u svrhu krađe novijih vozila više klase na području Rijeke i Zagreba namijenjenih za krijumčarenje u BiH te rastavljanje i prodaju u dijelovima. Kako neslužbeno doznajemo inicijali Karlovčana, organizatora ove kriminalne grupe su R. P.

Policijski službenici PU zagrebačke i PU karlovačke u suradnji s Mobilnom jedinicom za provedbu nadzora državne granice, i Odjelom organiziranog kriminaliteta USKOK-a, u koordinaciji  sa Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta,  dovršili su složeno kriminalističko istraživanje nad više osoba s područja Zagreba, Karlovca i područja Bosne i Hercegovine zbog sumnje da su se udružile radi teških krađa i krijumčarenja motornih vozila u  Bosnu i Hercegovinu.

Organizator kriminalne grupe je za činjenje opisanih kriminalnih radnji nabavio u inozemstvu  specijalne elektroničke naprave tzv. dekodere namijenjene otuđenju automobila. Pomoću dekodera su državljanin RH-a i državljanin BiH  otuđivali motorna vozila.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je gore navedena kriminalna grupa u razdoblju od siječnja 2011. do polovice srpnja 2011. godine, počinila ukupno devet kaznenih djela teških krađa na području Zagreba i Rijeke, kojom prilikom su otuđili osobne automobile marke BMW X6, BMW serija 5, BMW X3, VW Golf’ 5, VW Golf IV i Škoda Octavia, te su na taj način sebe pribavili protupravnu imovinsku korist u vrijednosti od milijun i 660 000 kuna.

Tijekom provođenja posebnih dokaznih radnji policijski službenici su pronašli i vratili vlasnicima pet prethodno otuđenih osobnih automobila marki: BMW X6, BMW serija 5, BMW X3 i VW Golf V.

Tijekom današnjeg dana USKOKU je podnesena kaznena prijava  protiv 11 osoba zbog osnova sumnje da su počinili kazneno djelo udruživanje za počinjenje kaznenih djela opisano u čl. 333 st. 1 i 3 KZ-a u svezi čl. 217 st. 2 t. 1 KZ-a.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest