Otvoreni 25. Dani piva – uz povorku i vatromet potekla karlovačka “peta rijeka”

Otvoreni 25. Dani piva – uz povorku i vatromet potekla karlovačka
“peta rijeka”

Oko 700 sudionika iz Karlovca, Zagreba, Požege, Križevaca, Bakra…mažoretkinje, puhački orkestri, povijesne gradske postrojbe, KUD-ovi, oldtimeri, pivske kočije…najavili su svečanom povorkom ulicama grada jubilarne 25. Karlovačke dane piva. Nije im bilo lako jer temperatura na suncu u 18 sati kada je povorka krenula pokazivala je čak +38! Po paklenoj vrućini nije bilo lako ni pratiti povorku, a kao rijetko kada dosad, mnogi su je dočekali – u Korani!

Nakon povorke uslijedilo je spektakularno otvaranje začinjeno doista upečatljivim vatrometom samoborskog Mirnovca, inače organizatora velikog festivala vatrometa na Bundeku. Otvaranje su vodile Danijela Trbović i Ivanka Boljkovac, bilo je tu pjesme, plesa, nastupa puhačkih orkestara, otpjevana je tradicionalna “Karlovačka balada” ali i himna karlovačkom pivu, a uz generalnog direktora Karlovačke pivovare Alexandera Gerschbachera, 25. pivarijadu otvorenom je proglasio gradonačelnik Damir Jelić.

Nakon otvaranja uslijedio je, već po tradiciji, glazbeni program. Na centralnoj pozornici pivopije zabavlja Jole, u šatoru Karlovačke pivovare nastupa mlada i simpatična pobjednica showa Hrvatska traži zvijezdu, Kim Verson, u rock šatoru na Foginovom Full Monty, a i drugi šatori nude zabavu za različite ukuse. Uz pivu, nezaobilazni dio ponude su i veliki pivarski pereci, za kojima je već prve večeri vladala prava jagma.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest