Dani piva mamac za lopove i nasilnike – policija upozorava posjetitelje

Dani piva mamac za lopove i nasilnike – policija upozorava
posjetitelje

Dani piva na ŠRC Korana, masovna manifestacija na koju hrle tisuće Karlovčana ali i gostiju iz svih krajeva Hrvatske idealna je kulisa za “tihi rad” lopova, džepara, provalnika u automobile dok je dobro poznato da zabava mladih uz velike količine alkohola iz pritajenih nasilnika iz njih izvlači ono najgore. Naime, prvog je dana žrtva lopova postala 23-godišnjakinja iz Ivanić Grada kojoj je, dok se zabavljala pod nekim od šatora na Danima piva, nepoznati “dugoprstić” iz torbice otuđio novčanik s novcem, osobnim dokumentima i drugim osobnim stvarima. Bez mobitela ostale 16-godišnjakinja i 17-godišnjakinja iz Barilovića kojima su nepoznati lopovi zavirili u torbicu dok je slično prošla i jedna 23-godišnjakinja.  Kako nam je ispričao jedan pripadnik redarske službe, već prvih par dana manifestacije redari su imali posla “preko glave”.

– Bilo je već više krvavih obračuna šakama dok je najviše nereda zabilježeno kod takozvanog “cajka šatora”, odnosno šatora u kojem u kasnijim satima svira turbo – folk glazba, kaže redar koji je iz razumljivih razloga želio ostati anoniman. Kako dodaje, u nedjeljno jutro je čak morala dolaziti cisterna da se ispere krv s asfalta koje je bilo u priličnim količinama.

Kako bi se u što većem broju spriječilo takvo, neželjeno ponašanje i posjetiteljima omogućilo uživanje a ne strah da će ih netko ozlijediti, policija je još uoči početka Dana piva u posebnom priopćenju pozvala na oprez i navela nekoliko savjeta posjetiteljima.

– Građanima savjetujemo da svoja vozila i poklopce prtljažnika na njima obavezno zaključavaju, da obavezno zatvaraju prozore, te da vrijedne predmete i torbice ne ostavljaju na vidljivom mjestu u vozilu, javljaju u policiji. Posebno upozoravaju na vandalsko ponašanje i druge oblike devijantnog ponašanja te posebno podsjećaju mlade, ali i njihove roditelje na Gradsku odluku o zabrani  konzumiranja, nošenja i posjedovanja alkoholnih pića maloljetnim osobama na javnim mjestima u gradu Karlovcu.

– Također, podsjećamo roditelje na zabranu noćnih izlazaka maloljetnika u vremenu od 23 do 5 sati bez pratnje roditelja ili druge odrasle osobe, koje je opisano u čl. 95. Obiteljskog zakona, kažu u policiji. Vozače upozoravaju da prilikom parkiranja svojih vozila vode računa da ih ne ostavljaju na mjestima koja nisu predviđena za parkiranje, posebice na zelenim površinama, kao i da se pridržavaju svih ostalih propisa i zakona.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest