Saga o klupama se nastavlja – prvo reagirao direktor Zelenila, sad Švegar uzvraća

Saga o klupama se nastavlja – prvo reagirao direktor Zelenila, sad
Švegar uzvraća

Klupe koje još nisu niti postavljene na budućoj šetnici uz jezerce u Novom centru postale su tema dana, a koliko koštaju vijci, boreri i ostala oprema za njihovo postavljanje predmet medijskog prepucavanja Domagoja Švegara, koordinatora gradske četvrti Novi centar za projekt jezerca i direktora “Zelenila” Stjepana Turkovića.

Na tekst objavljen na KAportalu u kojem je Švegar iznio podatak da je gradska tvrtka “Zelenilo” poslalo znatno skuplju ponudu pa je GČ odlučila kupnju četiri klupe obaviti kod proizvođača reagirao je direktor “Zelenila” Stjepan Turković. On smatra da je riječ o neprovjerenoj informaciji jer se cifra od 8.142 kune ne odnosi samo na klupe već i na sve pripadajuće radove.

– Prema ponudi od 8. srpnja 2011. godine navedena je nabava, doprema i postava četiri ljevane klupe bez naslona sa svim pripadajućim radovima te nabava, doprema i postava 2 košarice za otpatke sa svim pripadajućim radovima u ukupnom iznosu od 8.820,00 kuna bez PDV-a, stoji u reagiranju “Zelenila” na naš članak. Kako navodi direktor Turković, iznos kojeg je naveo Domagoj Švegar – 4.600 kuna za četiri klupe je iznos u koji nije uključena dostava klupe i postava klupe, odnosno trošak radnika, korištenje traktora, troškovi vijaka, matica, borera, montaže, te trošak betona.

Reagiranje “Zelenila” prenosimo u cijelosti:

Poštovani, U skladu sa Zakonom o medijima koji izričito u članku 40.,stavak 1. kaže:” Svatko ima pravo od glavnog urednika zahtijevati da bez naknade objavi ispravak objavljene informacije kojom su bila povrijeđena njegova prava ili interesi. Pravo na ispravak imaju i pravne osobe i druge organizacije i tijela, ako su informacijom bila povrijeđena njihova prava i interesi. Svrha ispravaka je ispravljanje netočne ili nepotpune informacije”, podnosimo Vam zahtjev za ispravkom informacije. Zahtjev se odnosi na tekst objavljen dana 29.08.2011. godine pod naslovom Stižu klupe kod jezerca – Zelenilo preskupo pa GČ klupe nabavlja kod proizvođača u kojem neprovjerenim informacijama štetite časti i ugledu tvrtke Zelenilo d.o.o. : Poštovani, prema ponudi od 08.07.2011.g. koju potpisuje direktor tvrtke Zelenilo d.o.o.  Stjepan Turković navedena je: nabava, doprema i postava četiri ljevane klupe bez naslona sa svim pripadajućim radovima te nabava, doprema i postava 2 košarice za otpatke sa svim pripadajućim radovima u ukupnom iznosu od 8.820,00 kn bez PDV-a. Iznos koji je naveo gosp. Domagoj Švegar, 4600 kn za 4 klupe je iznos u koji nije uključena dostava klupe i postava klupe, odnosno trošak radnika, korištenje traktora, troškovi vijaka, matica, borera, montaže, te trošak betona.

S poštovanjem, Direktor Stjepan Turković, bacc.oec.

Na ovo reagiranje svoje je poslao Švegar kojeg, radi lakšeg razumijevanja, ali i da bi čitatelji stekli kompletnu sliku o čemu se točno radi također prenosimo u integralnoj verziji.

Reagiranje Domagoja Švegara:

Poštovani,

u demantiju, kojeg je direktor Zelenila danas poslao Vašem cijenjenom mediju, g. Turković nije demantirao niti jedan detalj mog izlaganja. Dakle, odgovorno stojim iza svake svoje izgovorene riječi koju sam izgovorio KaPortalu i ostalim medijima, koje ponavljam:

“Prema ponudi koju potpisuje direktor Zelenila Stjepan Turković, nabava, doprema i postava četiri lijevane klupe bez naslona košta 8.142 kune, dok nabava i dostava bez postave istog broja klupa sa naslonom kod firme od koje Zelenilo nabavlja klupe košta 4600 kuna.” Posebno naglašavam da osim što pokušava zamagliti računicu nepotrebnim kompliciranjem odnosno uvođenjem stavke koševa za smeće u računicu, direktor Turković laže kada navodi da dostava klupa nije uključena u iznos od 4600 kuna. Nizak je i Turkovićev pokušaj manipuliranja javnošću na način da eliminacijom iznosa PDV-a iz svoje, ali ne i iz konkurentske ponude, umjetno smanji cjenovnu razliku. Dokaze koji podupiru moje tvrdnje dostavljam Vam u privitku.

Srdačan pozdrav, Domagoj Švegar

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest