Svečano otvoren međunarodni Karlovac Dance Festival – slijede dani plesa i radionica

Svečano otvoren međunarodni Karlovac Dance Festival – slijede dani
plesa i radionica

Na terasi hotela Korana Srakovčić otvoren je večeras svečano prvi međunarodni Karlovac dance festival. Prije samog početka, organizatorica Melita Spahić Bezjak zahvalila je svim partnerima što su prepoznali važnost festivala kako za Karlovac, tako i u svrhu decentralizacije plesne scene u Hrvatskoj koja je zasada koncentrirana uglavnom u Zagrebu.

Posebnost ovog festivala, kako ističu organizatori, je i to što se na njemu neće samo izvoditi gotove plesne točke već se međunarodnom suradnjom “u hodu” stvaraju nove. Upravo je u tom duhu bilo i samo otvaranje. Naime, prikazana je plesna improvizacija pod nazivom “Piccolo mondo”, a izveli su je zajedno svi gosti festivala. Koreografija je nastala u posljednja dva dana, a predstavlja presjek svega što posjetitelje očekuje na festivalu. A na festivalu se nudi vrlo raznolik program na dvije lokacije. Pred hotelom Korana Srakovčić bit će prikazivani plesni filmovi, a u Edisonu gledatelje očekuju zanimljive predstave i plesni programi, stoga ovaj festival nije namijenjen samo onima koji se suvremenim plesom bave, već i svim ostalim zaljubljenicima u plesnu umjetnost.

Posebna gošća festivala je i Avatara Ayuso koja, između ostalog, ovaj tjedan vodi i plesnu radionicu u prostorima udruge Muza. Ona se također osvrnula na važnost ovakvih festivala, posebno u manjim sredinama, jer pomažu u ostvarivanju međunarodne suradnje te stvaranju što veće zajednice suvremenog plesa.

Program započinje sutra u 20 sati na terasi hotela Korana Srakovčić plesnom projekcijom pod nazivom “Embodied” Carle Onni te britanske skupine Fields of Detail.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest