SDP-ovom načelniku Vojnića osam mjeseci zatvora uvjetno

SDP-ovom načelniku Vojnića osam mjeseci zatvora uvjetno

Potpredsjednik SDP-a u Karlovačkoj županiji i vojnićki načelnik Branko Eremić pravomoćno je, zbog zlouporabe položaja i ovlasti, osuđen na osam mjeseci zatvora uz rok kušnje od tri godine – piše današnji Novi list. Presuda suca Općinskog suda u Karlovcu Michala Daničeka iz svibnja prošle godine postala je pravomoćna prije nekoliko dana, a u njoj je, osim Eremiću, istovjetna kazna izrečena i preostalim članovima Poglavarstva Vojnića iz perioda od 2001. do 2005. godine. Riječ je o Vlasti Ljepović, Igoru Mikiću, Milošu Musulinu i Milošu Kresojeviću.

Teretilo ih se za nezakonito pogodovanje zakupcima općinskih poslovnih prostora 2003. i 2004. godine. Jednom su zakup smanjili sa 66 kuna po kvadratu na 30 kuna, a drugom sa 72 kune po kvadratu na 45 kuna. Prijave protiv Eremićevog poglavarstva je 2005. godine podnio njegov nasljednik, HDZ-ov načelnik Nebojša Andrić. Eremić je više puta isticao kako se radi o politički montiranom procesu u režiji Andrića i HDZ-a. Jučer nije bio raspoložen za komentar Novom listu, rekavši da presudu još nije primio.

U SDP-u još uvijek ne žele reći hoće li se pravomoćna presuda reflektirati na daljnju Eremićevu političku karijeru.

– Osobne simpatije i mišljenja su jedno, a pravna država nešto drugo. SDP je legalistička stranka i poštuje pravorijek pravosudnih tijela. U svakom slučaju, to nije dobro. Tek se moramo sastati i razmotriti situaciju po pitanju presude – rekao je šef SDP-a Ivan Vuković.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest