Policajci iz Karlovca i Jaske na biciklima hodočaste u Međugorje

Policajci iz Karlovca i Jaske na biciklima hodočaste u Međugorje

Karlovački policajci Ivan Hodak, Saša Poljak i Branko Milas, te branitelji članovi Udruge policije branitelja Jastrebarsko Željko Idžaković, Mladen i Nikola Budinšćak bit će sudionici biciklističkog hodočašća u Međugorje koje organizira Udruga policije branitelja Jastrebarsko u suradnji s Udrugom Specijalne jedinice policije Grom Karlovac, a uz potporu Policijske uprave karlovačke. Kako najavljuju u PU karlovačkoj, polazak hodočasnika predviđen je za srijedu, 31. kolovoza iz Jastrebarskog u 9 sati iz Ulice Tome Erdödyja Bakača, ispred ulaza u gradsko groblje, a njihov povratak očekuje se 4. rujna.

Ukupna kilometraža hodočašća je oko 450 kilometara s trasom kretanja i odmora: Jastrebarsko – Karlovac – Slunj – Plitvice – Korenica (31. kolovoza) – Udbina – Knin (1. rujna) – Imotski (2. rujna) – Međugorje (3. rujna). Hodočašće se organizira kako bi se upoznala šira javnost s postavljanjem Spomenika domovini u Jastrebarskom i to svim žrtvama koje su dale svoj život za samostalnu i neovisnu domovinu Hrvatsku.

Idejno rješenje i izradu spomenika osmislio je velečasni Zlatko Sudac. Naime, sami spomenik trebao bi biti do kraja ove godine postavljen u Ulici Tome Erdödyja Bakača, ispred ulaza u gradsko groblje u Jastrebarskom. Kako navode organizatori, tijekom hodočašća na trasi kretanja odat će se počast žrtvama Domovinskog rata te će se zapaliti svijeće pred spomenikom prvom poginulom hrvatskom redarstveniku Josipu Joviću na Plitvicama i pred Spomenikom hrvatske pobjede – Oluja 95 u Kninu. KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest