Dugoreške prosvjednike primili u Ministarstvu – obećan im čist zrak i provedba zakona

Dugoreške prosvjednike primili u Ministarstvu – obećan im čist zrak
i provedba zakona

Prosvjednike iz Građanske inicijative Duga Resa koji su danas pred Ministarstvo zaštite okoliša došli izraziti nezadovoljstvo načinom rada tvornice T7 VIS u Dugoj Resi primili su na razgovor tajnica Nike Sudarević, državni tajnik za zaštitu okoliša Nikola Ružinski i državna tajnica za inspekcijske poslove Josipa Blažević Perušić, priopćilo je Ministarstvo.

Kako stoji u dopisu, zaključak sastanka je da će se kontinuirano djelovanje svih nadležnih službi nastaviti te da Udruga i Ministarstvo imaju zajednički cilj a to je osigurati građanima Duge Rese čist zrak i onemogućiti kršenje zakona s područja zaštite okoliša.

Podsjetimo, inspekcija zaštite okoliša utvrdila je da se u krugu tvornice  termički obrađuju otpadna ulja protivno dozvoli te ne provodi mjerenje ispušnih plinova pa su ventili zapećaćeni uz podnošenje prekršajne i kaznene prijave dok je dozvola za spaljivanje ulja oduzeta na šest mjeseci. Dugorešani, međutim, žele trajnu zabranu i stoga ustraju u svojim prosvjedima.

– Inspekcija zaštite okoliša provodila je nadzor po svakoj zaprimljenoj prijavi i iz dosad utvrđenih činjenica proizlazi da tvrtka nakon 1. srpnja 2011. nije vršila suspaljivanje niti spaljivanje otpadnih ulja. Inspekcija očekuje ovih dana i rezultate posebnih mjerenja ciljanih parametara te će i njih javno objaviti. Inspekcija će nastaviti nadzirati rad tvrtke, navode u dopisu.

Zanimljivo, za sutra je u dugoreškoj gradskoj upravi najavljena tiskovna konferencija s rezultatima mjerenja kakvoće zraka u Dugoj Resi. KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest