Sokolić: Upitna je legitimnost izbora u županiji koja ima više birača nego stanovnika

Sokolić: Upitna je legitimnost izbora u županiji koja ima više
birača nego stanovnika
foto ilustracija

Uz činjenicu da u Hrvatskoj ima milijun birača više nego što bi to trebalo biti po broju stanovnika te da je Karlovačka županija jedna od trećine županija u kojima broj birača premašuje broj stanovnika možemo se zapitati imaju li izbori uopće smisla u jesu li legitimni, rekao je na današnjoj tiskovnoj konferenciji Mile Sokolić, koji se nakon podužeg vremena ponovno oglasio, ovog puta u funkciji dopredsjednika Zelene stranke.

Sokolić se pita mogu li izbori uopće promijeniti trend bezidejnosti i zatvorenosti naše sredine prema novim izazovima koji bi doprinjeli da grad Karlovac dobije značajnije mjesto kao regionalno središte.

– Mogu li izbori doprinjeti da se počne realnije planirati razvoj pa da se započete investicije i dovrše a ne da smo područje nezavršenih mostova i zaobilaznica, željezničkih stanica, kampova i divljih deponija, kaže Sokolić dodavši kako  na karlovačkom području dvije važne osobe ispadaju iz političkog konteksta, Josip Boljkovac zbog već dobro poznatih razloga i Branko Vukelić koji se bori s teškom bolešću.

O angažmanu Zelene stranke na nacionalnom nivou govorio je predsjednik stranke Aljoša Babić. Najavio je da će ZS nastupiti u svih deset izbornih jedinica te izrazio nadu da će “zeleni”, kao što se odavno dogodilo u većini europskih zemalja, postati nezaobilazna politička opcija. Kako kaže, moguće su i koalicije, prije svega s HSS-om i to u 8. i 7. – našoj izbornoj jedinici.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest