Počinje nova školska godina – u osnovnim školama Karlovačke županije sedam razreda manje

Počinje nova školska godina – u osnovnim školama Karlovačke
županije sedam razreda manje

Prvi je dan nove školske godine u kojoj će se školsko zvono u Karlovačkoj županiji oglasiti za 9.133 učenika osnovnih škola. Na školskim klupama se, nažalost, iz godine u godinu na najbolji način očitava trend smanjenja stanovništva tako da je ove godine upisano 193 osmoškolca manje što je u odnosu na prošlu godinu dodatnih sedam razreda manje. Prvi put u školske će klupe kročiti 1.144 prvašića pa manjak učenika svake godine uzrokuje probleme u popunjavanju razreda te popunjavanju satnice profesorima i nastavnicima.

Prvi dan školske godine će početi, posebno za prvašiće, s upoznavanjem i školskim priredbama dok već sutra kreće učenje. S početkom škole kreće i preventivna akcija policija i Savjeta za sigurnost prometa. Djeci će biti podijeljene “krijesnice” od reflektirajućeg materijala koje osiguravaju bolju vidljivost pješaka i pritom one najugroženije dodatno štite u prometu.

Tradicionalno, prvašiće će pozdraviti i gradonačelnik Damir Jelić. Ovog puta školska priredba na kojoj će prisustvovati bit će održana u OŠ Braće Seljan u 13 sati.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest