VIS T7 uzvraća: Najavili nove kaznene prijave, tvrde da je zagađivač netko drugi

VIS T7 uzvraća: Najavili nove kaznene prijave, tvrde da je
zagađivač netko drugi

Nakon podnošenja kaznenih prijedloga protiv VIS-a T7, vlasnik Pamučne industrije uzvraća tužbama protiv članova dugoreške Građanske inicijative ali, kako navodi glasnogovornik Željko Pavlek, i protiv drugih osoba koje su ih lažno prijavljivale.

– Tvrdnje Blaženka Petrak da je tvrtka T7 VIS u poslovnoj jedinici u Dugoj Resi zloupotrebljavala  dozvolu za obavljanje djelatnosti gospodarenja opasnim otpadom –  odnosno oporabu rabljenih ulja  te da se u energetskom postrojenju “spaljuje krupni otpad”  bezočne su laži i podmetanja, stoji u današnjem priopćenju uz najavu kaznene prijave protiv gospođe Petrak. Nadalje, navode u varaždinskoj tvrtki, u tijeku je upravni spor zbog poništenja rješenja  Ministarstva okoliša kojim se dozvola privremeno oduzima na rok od 6 mjeseci.

– Rabljeno ulje koje je oporabljeno u energetskoj kotlovnici poslovne jedinice u Dugoj Resi ne predstavlja otpad, a kamoli opasan otpad prema Pravilniku o načinima i uvjetima termičke obrade otpada, nego gorivo (energent) koji se može koristiti u energetskim postrojenjima  instalirane snage veće od 3 mW. Energetsko postrojenje tvrtke T7 VIS u Proizvodnoj  jedinici u Dugoj Resi  je instalirane snage od 10 mw, tvrde u priopćenju. Ističu da su se energetskoj kotlovnici pstriktno poštovale odredbe zakonskih propisa i Dozvola Ministarstva  za energetsku oporabu rabljenih ulja te da su svi uvjeti u energetskoj kotlovnici prilikom izgaranja energenata apsolutno primjereni za potpuno i sigurno izgaranje  bez štetnih utjecaja na okoliš  i ljude što su, daju, pokazala i sva dosadašnja mjerenja onečišćujućih tvari.

–  Mjerenja su nepobitno dokazala da onečišćenje zraka u Dugoj Resi nema nikakve veze s poslovnom jedinicom tvrtke T7 VIS već da uzroke zagađenja treba tražiti drugdje, kažu u VIS-u uz pitanje kome je u interesu sustavno blaćenje ove tvrtke bez valjanih dokaza. KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest