U subotu izložba Šape u fokusu – projekt za pomoć napuštenim kućnim ljubimcima

U subotu izložba Šape u fokusu – projekt za pomoć napuštenim kućnim
ljubimcima

Grupa mladih ljudi, koju čine Nikolina Vuglešić, Marko Petančić, Marko Pekić, Anamarija Podrebarac, Filip Trezner i Igor Gaćeša pod mentorstvom Aleksandre Podrebarac, ove je godine u svibnju pokrenula hvale vrijednu inicijativu “Šape u fokusu”. Njome su na svoj način, točnije kroz fotoobjektiv, željeli ukazati i dati svoj doprinos rješavanju velikog problema napuštanja kućnih ljubimaca.

Prvi rezultati projekta, koji udruga Carpe Diem provodi u suradnji sa udrugom Ka Dog, bit će vidljivi već u subotu, 10. rujna. Na Šetalištu dr. Franje Tuđmana u vremenskom razdoblju od 10 do 18 sati održat će se izložba na kojoj će biti izloženo ukupno 40 fotografija nastalih tijekom proljeća i ljeta u Skloništu za pse u Utinji, a koje su rad četiri mlada fotografa.

-Kroz izložbu fotografija željeli smo na kreativan i poduzetan način potaknuti na udomljavanje napuštenih pasa iz skloništa te ukazati na važnost odgovornog vlasništva i humanog postupanja sa kućnim ljubimcima, kazala je voditeljica projekta Nikolina Vuglešić.

U sklopu izložbe članovi udruge Ka Dog održat će radionice za djecu na kojima će objasniti kako se ponašati u društvu pasa, kako psi reagiraju na okolinu, što se smije i ne smije činiti u njihovom društvu i kakve su njihove potrebe. Tijekom cijelog dana posjetiteljima će se dijeliti i edukativni materijali.

Promoviranje projekta, koji službeno traje do kraja studenog ove godine, i nakon izložbe ide dalje. Osim što će se nastaviti dijeliti promotivni i edukativni materijali kojima se želi potaknuti mlade ljude da se savjesno i odgovorno ponašaju kako prema životinjama, tako i prema okolišu, u planu je i snimanje kratkog filma o samoj inicijativi koji će također poslužiti za daljnje korištenje i širenje rezultata.

Projekt je financiran od strane Europske komisije (kroz program Mladi na djelu), British Councila i Grada Karlovca. KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest