Optuženi za ubojstvo dva branitelja Marko Bolić ne osjeća se krivim

Optuženi za ubojstvo dva branitelja Marko Bolić ne osjeća se krivim

– Ne osjećam se krivim, rekao je kratko na početku suđenja 66-godišnji Marko Bolić, bivši pripadnik tzv. “Skradske čete” Teritorijalne obrane pobunjeničke SAO Krajine optužen za ubojstva hrvatskih vojnika na početku Domovinskog rata u studenom 1991. godine.

Izjašnjavanje o krivnji bilo je uvod u suđenje na Županijskom sudu u Karlovcu gdje je uz optuženog Bolića danas u Karlovac stiglo i desetak bivših pobunjenika – njegovih suboraca koji će biti ispitani u svojstvu svjedoka.

Naime, Bolić je zajedno sa sinom Radom optužen da je nakon proboja tenkova iz vojarne u Logorištu išao u grupi te pucao u  dva hrvatska vojnika koji su se već bili predali i time počinio kazneno djelo protiv čovječnosti i međunarodnog prava protupravnim ubijanjem i ranjavanjem. Nakon dvadeset godina Bolić odgovara za davni zločin, dok mu je sin još uvijek nedostupan hrvatskom pravosuđu, jer živi u Srbiji.

Bolićeva paraformacija imala je zadatak pružiti podršku izvlačenju tenkova iz vojarne u Logorištu te provesti ih do teritorija pod okupacijom. Bili su raspoređeni u formacijama od pet, šest ljudi. Danas su prvi svjedočili Željko Karamarković i Nedeljko Vurdelja. Kažu da su vidjeli optuženog Bolića u Logorištu na postrojavanju prije izlaska iz vojarne ali nisu ga vidjeli u formaciji niti da je pucao. Kazali su kako se pucalo sa sve strane, te da su  i oni pucali “kako bi razbili strah”.

Suđenje je nastavljeno ispitivanjem ostalih svjedoka.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest