Osnovana Mreža za cjeloživotno učenje – 13. rujna u Karlovcu tematski sajam

Osnovana Mreža za cjeloživotno učenje – 13. rujna u Karlovcu
tematski sajam

– Cjeloživotno učenje obuhvaća svako ono namjerno ili nenamjerno stjecanje znanja, a koje je prisutno u svim fazama života, počevši od predškolske dobi pa sve do razdoblja nakon umirovljenja. Naš je glavni cilj da kroz Mrežu za cjeloživotno učenje potaknemo i promoviramo cjeloživotno učenje, ali i da podignemo svijest o važnosti učenja, posebice kod nezaposlenih osoba i onih sa nižim stupnjem obrazovanja, kazala je Sandra Cvitković, koordinatorica projekta “Znanjem do zaposlenja – Partnerstvo za cjeloživotno učenje u Karlovačkoj županiji” na današnjoj tiskovnoj konferenciji. Kako dodaje, prednost ovog programa upravo je u stjecanju praktičnih znanja kojom svaki pojedinac može postići veću konkurentnost, osigurati trajnu zapošljivost i društvenu uključenost, ali i mogućnost razvoja vlastitih potencijala.

Projekt, koji će službeno trajati do siječnja 2012. godine, provodi karlovačka Područna služba Hrvatskog zavoda za zapošljavanje u suradnji sa partnerom iz Slovenije, Razvojno – izobraževalnim centrom Novo Mesto.

U Mrežu za cjeloživotno učenje uključene su privatne i državne ustanove koje provode programe obrazovanja odraslih, a koje će kroz umrežavanje i zajedničku suradnju pronalazit odgovarajuća rješenja u izradi i provedbi programa, usklađenih s potrebama tržišta. Popis članova Mreže sa kontakt podacima kao i svi programi za obrazovanje odraslih mogu se pronaći na web stranici www.cuka.eu .

Rad Mreže trebao bi se nastaviti i po završetku projekta, a nove izvore financiranja pronalazit će se i kroz projekte financirane sredstvima Europske unije.

Sajam cjeloživotnog učenja, koji se organizira u tjednu cjeloživotnog učenja, održat će se 13. rujna na Šetalištu dr. Franje Tuđmana (promenada), u razdoblju od 9 do 16 sati.  Svečano otvorenje predviđeno je u 10 sati. Članovi Mreže predstavit će svoje ustanove i programe, a za posjetitelje će biti osigurani popusti na određene programe te nagradna igra, u kojoj će glavna nagrada biti poklon bon u vrijednosti 4.000 kuna koji će se moći iskoristiti u nekoj od obrazovnih institucija. KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest