Turković na godišnjem a nedolazak na ročište sa Zjačom pravdao putnim nalogom

Turković na godišnjem a nedolazak na ročište sa Zjačom pravdao
putnim nalogom

Na Općinskom sudu u Karlovcu danas je trebalo započeti četvrto u nizu suđenja u kojem zaposlenik “Zelenila”, SDP-ovac Dušan Zjača tuži svog direktora Stjepana Turkovića, ovog puta za klevetu. Zanimljivo, direktora “Zelenila” danas nije bilo na ročištu dok je nedolazak opravdao putnim nalogom. Kad smo ga pokušali dobiti za komentar na radnom mjestu u “Zelenilu”, tajnica nam jer rekla da se do kraja sljedećeg tjedna nalazi na – godišnjem odmoru.

Bilo kako bilo, Zjača je ovog puta Turkovića tužio zbog javnog istupa na sjednici Gradskog vijeća jer ga je nazvao “lošim radnikom”. Turković je, podsjetimo, za niz izgubljenih radnih sporova čak okrivio i novinare kad se s govornice Gradskog vijeća upitao “da li mislite da ovdje ponekad ima pritisaka, te kako tumačite da su se redovito na sudskim raspravama u slučaju Duška Zjače nalazili predstavnici medija koji inače ne dolaze na sudske rasprave”. Tada je na njegov istup reagiralo i Hrvatsko novinarsko društvo kad ga je nazvalo – skandaloznim.

Što se tiče dosadašnjih Zjačinih sudovanja s Turkovićem, nakon otkaza po pravomoćnoj presudi je bio vraćen na posao, pa je potom Turkovića tužio za razliku u plaći, ali i za duševne boli. Danas je Zjača na sud došao nepripremljen s krivom kvalifikacijom kaznenog djela klevete što će morati ispraviti do sljedećeg ročišta u listopadu. Jednu je presudu u svom sudovanju sa “Zelenilom”, odnosno direktorom Turkovićem i izgubio. Radi se o kazni koju je tvrtki morao platiti zbog “zarušavanja groba” kad je bio kažnjen za nesavjestan rad. Ta presuda je na Županijskom sudu postala pravomoćna, pa se Zjača odlučio žaliti sudu u Strasbourgu.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest