Vijeća manjina- izabrani predsjednici, za zamjenike u oba vijeća bilo neriješeno

Vijeća manjina- izabrani predsjednici, za zamjenike u oba vijeća
bilo neriješeno

Županijska vijeća srpske i bošnjačke nacionalne manjine danas su održale svoje konstituirajuće sjednice na kojima su izabrali predsjednike vijeća no ne i zamjenici jer su glasovi na oba vijeća.

U nazočnosti župana Ivana Vučića i predsjednika Županijske skupštine prvo se konstituiralo Vijeće srpske nacionalne manjine. Rade Kosanović je tijesno dobio novi mandat i to s 13 glasova nasuprot protukandidata – mladog dogradonačelnika Ogulina Siniše Ljubojevića (32) kome je povjerenje ukazalo 11 članova Vijeća.

Za mjesto potpredsjednika Vijeća su konkurirale Natalija Popović- Ivančević i Mara Šupica, no nakon što su obje dobile jednak broj glasova (svaka po 12), odlučeno je da se glasanje ponovi na idućoj sjednici.

Bošnjaci su između dva protukandidata, Rusmira Akšamije i Admira Muhića izabrali Akšamiju i to sa 13 glasova, dok je Muhić dobio 6 glasova. Također, pri glasovanju zamjenik nije izabran jer su Mevdžud Ćović i Hamdija Bešić imali po 8 glasova, dok je troje članova Vijeća bilo suzdržano. Akšamiji je ovo drugi mandat iako je tijekom prošlog zbog zdravstvenih razloga morao odstupiti pa ga je zamijenio Suad Crnica. Zamjenika će Akšamija ipak morati pričekati do prve sjednice Vijeća.

Kako je kazao predsjednik Županijske skupštine Josip Zaborski u čestitke kandidatima, uvjeren je da će Vijeće nastaviti kao i dosad raditi na dobrobit Bošnjaka ali i svih ostalih građana Karlovačke županije. KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest