Bivša blagajnica HDZ-a Vukelića dovela u vezu s crnim fondovima HDZ-a

Bivša blagajnica HDZ-a Vukelića dovela u vezu s crnim fondovima
HDZ-a

Meni je osobno Ivo Sanader u samom početku rekao da novac koji dobijem od Ratka Mačeka i Branka Vukelića ne evidentiram kroz knjigovodstvo i blagajnu stranke, već da će on služiti pokrivanje troškova na crno, između ostalog rekla je bivša blagajnica HDZ-a Branka Pavošević u iskazu USKOK-u prema pisanju današnjeg Jutarnjeg ista. Osim što ovi iskazi dani USKOK-u u okviru istrage crnih fondova u vladajućoj stranci teško diskreditiraju ne samo bivšu vrhušku, nego i dio aktualnog vodstva stranke, po prvi put u direktnu vezu s crnim fondovima dovode i najmoćnijeg karlovačkog političara Branka Vukelića.

Bivši ministar u dvije vlade Ive Sanadera, sadašnji saborski zastupnik i politički tajnik HDZ-a dosad nije imenom i prezimenom povezivan s crnim fondovima, no iz tri iskaza koje je Pavošević dala u USKOK-u tijekom srpnja, prema pisanju Jutarnjeg lista, Vukelić je označen kao čovjek kojeg je o primljenim donacijama obavještavala uz tadašnjeg glasnogovornika Vlade Ratka Mačeka, i prema uputama njih dvojice novac se kasnije trošio. Branka Pavošević navela je kako je crni fond HDZ-a za 2003. godinu iznosio 13 milijuna kuna, a za predsjedničku 2005. i 2007. zajedno još 12 milijuna kuna.

Novac sakupljen na crno trošio se u predizborne svrhe, na popisu primatelja novca bili su estradanjaci, poznati pjevači, glumci, fotografi, ali i niz stranačkih dužnosnika, od onih najviših, preko zaposlenika u vladinim uredima,  do široj javnosti potpuno nepoznatih imena iz mladeži HDZ-a. Na objavljenim popisima onih koji su primali na crno mjesečne iznose od 1.500 do 8.000 kuna nema nikoga s područja Karlovca.

U HDZ-u su objavljivanje ovih iskaza bivše blagajnice, koja je očito odlučila “propjevati” u zamjenu za manju kaznu ili čak slobodu, nazvali “naručenim političkim podmetanjima, očito falsifikatima koji nemaju pravnih učinaka”.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest