Svjetski dan poštanske marke – djeca se upoznala sa čarima filatelije

Svjetski dan poštanske marke – djeca se upoznala sa čarima
filatelije

U Gradskoj knjižnici “Ivan Goran Kovačić” povodom obilježavanja Svjetskog dana poštanske marke održana su prigodne radionice za najmlađe. Radionice na temu povijesnog nastanka poštanskih marki i pravila o njihovom sakupljanju vodio je predsjednik karlovačkog ogranka Hrvatskog filatelističkog društva Miroslav Krnić.

-Naš je cilj bio da se djeca kroz ovu radionicu upoznaju sa svim prednostima i čarima koje pruža sakupljanje i proučavanje poštanskih marki, ali i da se nauče sistematičnosti i urednosti. Svaka pojedina marka ima neku svoju priču i na neki nas način potiče da tražimo dodatne informacije o motivu koji se na njoj nalazi, a time produbljujemo svoje znanje, kazao je Krnić i nadodao da filatelija u Hrvatskoj nije toliko popularna, kao primjerice u Njemačkoj, gdje postoji i nekoliko milijuna filatelista.

Hrvatsko filatelističko društvo Karlovac osnovano je u studenom 1918. godine te ima 40-tak članova. Jedno je od najstarijih društava tog tipa u Hrvatskoj.

Njihove aktivnosti uključuju i izdavanje prigodnih omotnica i žigova kojim obilježavaju značajne obljetnice i datume u povijesti grada Karlovca i Karlovačke županije. Na svoj će svojstveni način tako obilježiti i predstojeći događaj, točnije Dan policije u PU karlovačkoj krajem rujna, povodom kojeg će biti održana prigodna izložba.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest