Pomozimo sugrađaninu u kolicima da mu svaki izlazak ne bude borba

Pomozimo sugrađaninu u kolicima da mu svaki izlazak ne bude borba

Teško mogu opisati osjećaje dok svakodnevno gledam hrabrost, upornost i volju za životom koju ima stopostotni invalid Branimir Šiljac iz Tomićeve ulice s Dubovca, dok svojim invalidskim kolicima savladava prepreke do svoje kuće.

Invalidska kolica mu često propadnu u blato ili kamen (jer ulica do njegove kuće nije asfaltirana) naprotiv, puna je blata, rupa, a druga  kojom također prolazi nasipana je kamenom kojim se ne može ići ni biciklom, teško pješke, a da ne govorim o invalidskim kolicima. Pitao sam Branimira je li se nekom obratio za pomoć, (udruzi, Gradu, gradskoj četvrti) kaže da jest i da mu nitko ne može pomoći. Najviše razumijevanja  pokazali su iz udruge invalida DICPDITI, ali unatoč svemu pomaka nema.

Ovo je, naime, uvodni dio pisma napisanog uz suglasnost Branimira Šiljca kojeg nam je poslao naš redoviti čitatelj a kako bi temom humanitarnog karaktera ukazao na probleme koji se zdravim ljudima ne čine toliko veliki dok su za neke ozbiljan životni problem.

– Branimir ima trideset godina. Teško je stradao pred par godina u prometnoj nesreći pri padu s motora i jedva je preživio te sada ovisi o tuđoj pomoći i invalidskim kolicima. Pun je života, s osmijehom na licu priča kako mu se probušila guma na invalidskim kolicima. Ne žali se ni na šta, hrabro se nosi sa svojim problemom, vozi kolica po blatnjavoj i prašnoj cesti (ovisi o vremenu), a ulicu J. Tomića (koja je u gradskoj zoni) popravlja njegov djed vozeći kamen u tačkama i ravna rupe da može proći kolicima, stoji u pismu čitatelja. Kako kaže, uvjeren je da se dvadesetak metara nogostupa može napraviti bez većih problema te je prijatelju obećao da će učiniti sve kako bi mu se pomoglo te pokušava i ovim putem animirati javnost da se nešto učini, ne samo deklarativno, već kako bi se olakšala situacija Branimiru Šiljcu.

– Zaklinjemo se u humano društvo, brigu o invalidnim osobama, zahvaljujući medijima mnogim invalidnim osobama olakšan je život, volio bih da se animira javnost i izgradi “Nogostup za Branimirova invalidska kolica”, stoji u pismu čitatelja.

Kako smo naknadno saznali, nešto po pitanju rješavanja ovog problema moglo bi se riješiti vrlo skoro. U Gradu je pokrenuta inicijativa da se asflatira dio pristupne ceste dok su interes pokazale i neke tvrtke koje bi svojim donacijama mogle pomoći.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest