Šeks: Napuhanom aferom želi se umrljati prave borce protiv korupcije

Šeks: Napuhanom aferom želi se umrljati prave borce protiv
korupcije

Borba protiv korupcije, napose političke korupcije je alfa i omega hrvatske državne politike. Sada, kad se ta borba vodi nesmiljeno, bespoštedno protiv bilo koga, sada se nastoji kompromitirati i zacrniti tako što će se oklevetati ljude koji su glavni nositelji borbe protiv korupcije, predsjednicu Vlade i Vladu pokušavajući prebaciti odgovornost i skinuti pozornost sa stvarnih, odgovornih nositelja korupcije na borce protiv korupcije, rekao je potpredjednik Sabora i istaknuti HDZ-ovac Vladimir Šeks danas u Ogulinu, gdje se našao u ulozi “kuma grada” na proslavi Dana grada Ogulina.

Kako kaže, sami pogled na tiskovine i druge medije pokazuje koliko je široka lepeza onih koji ne žele da “primat u borbi protiv korupcije ima HDZ, Vlada i predsjednica Vlade koja je prva u ovoj modernoj povijesti djelotvorno i učinkovito i ubojito provela borbu protiv korupcije”. Oni kojima se to ne sviđa, dodaje Šeks, predsjednicu Vlade žele umrljati i stviti je u korupcijsko blato.

Aferom s iskazima o crnim fondovima HDZ-a smatra napuhanom a izjave nevjerodostojnim. Iskaz blagajnice Branke Pavošević smatra “iznuđenom konstrukcijom”.

– Ključno je pitanje odgovornosti onih koji dopuštaju da oni koji su vezani zaštitom službene tajne dozvole da sadržaj curi u javnost. Istrage su tajne i iznositi sadržaj tajnih istražnih dokumenata je kazneno djelo. Na policiji i Državnom odvjetništvu je da otkriju i progone one koji to rade, zaključio je Šeks dodavši da se ne radi o novinarima na kojima je ipak, kaže, etička odgovornost. Kaznenu prepušta “onima koji ih dilaju i plasiraju u javnost”.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest