U sklopu Koranskih susreta održana i rock svirka KA bendova na Foginovom

U sklopu Koranskih susreta održana i rock svirka KA bendova na
Foginovom

Uz četiri sportska natjecanja, u sklopu Koranskih susreta na Foginovom kupalištu, i to ako je vjerovati meteorolozima u posljednjem toplom vikendu, održana je i rock svirka mladih karlovačkih bendova – konkretnije njih četiri. Iako je naglasak trebao biti na autorskim bendovima, otkazi od strane Opsajda i Tahijevih kmetova urodili su dominacijom cover bendova, pa smo čuli jedan posve autorski bend, jedan koji je predstavio mješavinu autorskog i cover materijala te dva čista cover benda.

Za prva dva benda koji su nastupili moglo bi se reći kako bi imali puno bolji nastup da su svirali dvostruko kraće. Za Bad Valentine to znači – u potpunosti bez covera. Izvedba većine stvari bila je takva da se jedino logično objašnjenje može naći u eventualnom slučaju da članovi Bad Valentinea istinski mrze bendove čije pjesme “skidaju”. S druge strane, puno simpatičnije zvuče sa svojim stvarima.

U prvom dijelu nastupa Tobota i njegovih diverzanata veći dio publike s ugodnim je iznenađenjem primjetio kako je Tobo naučio pjevati. Izgleda da se ovaj karizmatični i curicama omiljeni momčić potrudio preko ljeta i poprilično napredovao, što vrijedi i za ostale članove benda. No, to je tako bilo u prvom dijelu koncerta, sve dok bend nije odlučio iz nepoznatog razloga odsvirati valjda sve pjesme koje su ikada pokušali svirati na probi. Mjesto bubnjara preuzeo je slučajni prolaznik koji je bezveze nabijao po jadnim elementima, na vokalu su se izmjenjivali članovi benda kako bi ustanovili koji lošije pjeva, i tako…baš kada su izveli suludu obradu Magazina i na pozornicu pripustili jednog još slučajnijeg prolaznika da izvede svoj performans pa je sve počelo nalikovati na bizarnu noćnu moru, odlučili su otići. Šteta.

Svrhovitost ovog koncerta znatno su više opravdala dva preostala benda. Made in Taiwan za sve one koji cijene autorski izričaj – izveli su kompletno autorski repertoar (osim što su na kraju odsvirali “When I come around” uz puno smijeha jer su ga svirala i oba benda prije njih) koji je bio vrlo ugodno iznenađenje. Mali problem Made in Taiwana je vokal, pogotovo nakon što je pjevač uslijed kadrovskih promjena preuzeo bas, koji svira sve bolje, dok se za pjevanje u ovoj kombinaciji to ipak ne može reći. Valjda ima neki mladić željan slave koji bi htio biti pjevač?

Na kraju, do kasno u noć, svoj širok repertoar covera predstavio je Deph. Za razliku od prva dva benda to rade izvrsno i svirački (a i pjevački) su sigurno najbolji mladi cover bend u gradu. Da u gradu nema 875 cover bendova bili bi stvarno kul, ovako kvantiteta ruši i kvalitetu. Bilo bi dobro da pokušaju napraviti i poneku svoju stvar, ili barem prisilno ukinu stotine cover bendova koji nas vrebaju iz svakog grma.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest