Večeras u Zorin domu 13. županijska smotra koreografiranog folklora

Večeras u Zorin domu 13. županijska smotra koreografiranog folklora

Gradsko kazalište Zorin dom večeras u 19 sati domaćin je 13. županijske smotre koreografiranog folkora u organizaciji Zajednice organizacija amaterskih kulturnih djelatnosti Karlovačke županije. Kako je naša županija poznatija po bogatom izvornom folkloru i desetinama kulturno-umjetničkih društava koje se bave tim vidom folklornog izričaja, spisak sudionika pomalo je “tanak”, ali na njemu je zato i već svjetski cijenjeni Folklorni ansambl Matija Gubec pa će ljubitelji folklora zasigurno doći na svoje, kako uz njih, tako i uz nastup ostalih sudionika.

Smotra počinje u 19 sati, a u natjecateljskom dijelu uz FA Matija Gubec, koji će izvesti koreografije “Tajnovitom Bilogorom” i “Pokraj Kupe, vode ladne…” (karlovački kraj), nastupit će i KUD Sveti Juraj iz Draganića, s koreografijama “Soldačija” (Draganić) i “Došla sem vam japa dimu” (Međimurje).

Kao gosti smotre predstavit će se KUD Zvona Zagore iz Mirlović Zagore u Šibensko-kninskoj županiji, s pjesmama i kolima mirlovačkog kraja.

Natjecateljski dio smotre budno će pratiti tročlano stručno povjerenstvo Hrvatskog sabora kulture, koje čine Stjepan Sremac, Vesna Zorić i Irena Miholić.

Ulaz je slobodan.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest