U Gradskoj knjižnici otvorena izložba posvećena zaštiti tounjske špilje

U Gradskoj knjižnici otvorena izložba posvećena zaštiti tounjske
špilje

U Likovnom salonu “Ljudevit Šestić”, Gradske knjižnice Ivana Gorana Kovačića postavljena je izložba fotografija s temom zaštite špilje u kamenolomu Tounj. Naime, radi se o projektu koji su speleolozi inicirali još prije deset godina, a krajnji mu je cilj trajno zaštiti spomenutu špilju. U projektu sudjeluje ukupno osam speleoloških udruga s područja Karlovca, Zagreba i Samobora. Upravo su te speleološke udruge izradile stručne elaborate na osnovu kojih bi odluka o trajnoj zaštiti špilje trebala biti donesena.

Ovom izložbom apelirali su na sve da prošire vijest o izložbi, ali i projektu uopće kako bi se što više zainteresiranih uključilo u projekt i pripomoglo na bilo koji način. Međutim, ideja s kojom se ova izložba organizirala, bila je popularizacija prirodnih ljepota i vrijednosti naše županije, istaknula je Marina Trpčić iz Javne ustanove za zaštitu zaštićenih prirodnih vrijednosti Karlovačke županije Natura viva.

Za fotografije se pobrinulo speleološko društvo Karlovac te planinarsko društvo Dubovac, a sve odreda prikazuju speleološke ljepote naših špilja. Nakon Karlovca, izložba će biti postavljena i u Tounju te Ogulinu.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest