U subotu još jedan filmski festival – ovog puta u organizaciji speleologa

U subotu još jedan filmski festival – ovog puta u organizaciji
speleologa

Kinoklub i videodružina karlovačke Gimnazije ove godine su nas u par navrata oduševili svojim filmskim projektima – od gimnazijskog mikrokina koje sve češće ima iznimno privlačne programe poput nedavnog Tjedna njemačkog filma, preko izvanredno uspješnog Riječnog ljetnog kina, do već tradicionalno prekrasnog Four river film festivala. A, priključuju im se i drugi. Karlovčani željni filma tako će i ove subote moći uživati u projekcijama, a ovog puta riječ je o dokumentarcima. Konkretnije – speleološke tematike.

Speleološki odsjek Planinarskog društva Dubovac, naime, pokretač je 1. Festivala speleološkog filma. Ove godine bit će samo karlovačkog karaktera, a već naredne, filmovima bi se trebali, nadaju se u odsjeku, predstaviti i kolege iz drugih gradova, možda i susjednih država.

Ova zanimljiva filmska večer održat će se na ljetnoj terasi Caffe bara Promenada (kako sada stvari stoje, prognoza je vrlo povoljna i subotnja večer trebala bi biti topla i ugodna) u subotu, s početkom u 19,30 sati. U slučaju kiše ili ozbiljnije hladnoće, projekcije će se preseliti u unutrašnjost Promenade.

Glavni cilj je kroz niz projekcija upoznati ljude s temama koje se vrlo rijetko mogu vidjeti na televizijskim ekranima, poput života čovječje ribice, načina i metoda istraživanja jama u Hrvatskoj, speleoloških škola, ekspedicija u špilje Meksika, Libanona, Irana, Italije, susjedne BiH, našeg Sjevernog Velebita te brojnih drugih zanimljivih priča iz speleološke svakodnevice. Kako se radi uglavnom o kratkometražnim filmovima od 5 do 15 minuta, bit će ih prikazano petnaestak.

Pogledajte i zanimljiv foršpan festivala, koji je izradio Jurica Starešinčić:

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest