Napušteni opskrbni centar okupljalište delikvenata – Drežničani traže rješenje

Napušteni opskrbni centar okupljalište delikvenata – Drežničani
traže rješenje
Devastirani trgovački centar na Drežniku

Ubijanje i zlostavljanje životinja, noćna vožnja motorima, opijanje i drugi oblici devijantnog ponašanja problemi su karlovačkog naselja Drežnik vezani za napuštenu i devastiranu trgovinu na križanju Sušačke i Splitske ulice. O ovom, kako kažu, velikom problemu stanovnika koji žive u blizini “drežničkog rugla” danas su na tiskovnoj konferenciji progovorili predsjednik GČ Ivica Crnković i tajnica Branka Foršek.

– Opskrbni centar devastiran je i napušten već više od desetljeća. Prilikom zadnjeg posjeta gradonačelnika Drežniku upoznali smo ga s problemom kao i načelnika temeljne policije Tihomira Brckovića, rekao je Crnković. Kako kaže, predložen je jači policijski nadzor kao i uvođenje “kvartovskog policajca” kojeg Drežnik – nema.

– Ljudi znaju tko to radi, ali zbog straha ne žele reći. Radi se o maloljetnicima koji imaju svoje roditelje, dodao je Crnković. Rješenje problema vide u akciji vlasnika objekta – tvrtke Diona d.d. u stečaju. Nakon kontakta s predstavnicima tvrtke te tvrtkom OTP Karlovačka tržnica koja “brine” o objektu obećano im je da će se već tijekom rujna bivši trgovački centar zatvoriti daskama i onemogućiti ulaz u njega. No, Drežničani bi radije da ovaj objekt dobije namjenu koja će im biti od koristi a ne ruglo zatvoreno daskama.

– Sam Centar ima 682 četvorna metra, zajedno s dvorištem 2.300 a cijela parcela ima 3.400 kvadrata, kazala je Foršek. Nadaju se da bi Grad Karlovac vidio mogućnost da se na ovom objekut da društveno korisni sadržaj, npr. dječji vrtić. Po najavama vlasnika, ruglo će opet na prodaju pa će i gradska vlast imati priliku pokazati volju za rješavanje ovog problema. KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest