Karlovčani ispred Zorin doma kontrolirali tlak i šećer u krvi – obilježavanje Svj. dana srca

Karlovčani ispred Zorin doma kontrolirali tlak i šećer u krvi –
obilježavanje Svj. dana srca

Velik broj Karlovčana danas je ispred karlovačkog Gradskog kazališta Zorin dom pristupilo mjerenju tlaka i šećera u krvi organiziranog povodom Svjetskog dana srca i nadolazećeg Svjetskog dana starijih osoba.

U sklopu obilježavanja Svjetskog dana srca i Svjetskog dana starijih osoba u razdoblju od 23. do 30. rujna održat će se niz aktivnosti u svim većim gradovima i mjestima u Karlovačkoj županiji.

– Bolesti srca i krvnih žila predstavljaju vodeće javnozdravstvene probleme u suvremenom svijetu te akciju provodimo s ciljem povećanja svijesti javnosti o riziku oboljenja i zbog poticanja mjera za sprječavanje ovih bolesti, kazala je Višnja Jović, predsjednica Savjeta za zdravlje Karlovačke županije, koji je glavni organizator ove akcije.

Mjerenje tlaka, šećera, kolesterola, prikaz vježbi i osnova održavanja života, određivanje kardiovaskularnog rizika te savjeti liječnika građanima će biti na raspolaganju u Karlovcu, Dugoj Resi i Ozlju (23. rujan), Vojniću (27. Rujan), Ogulinu (28. rujan) i Slunju (29. rujan).

Međunarodni dan starijih osoba službeno se obilježava 1. listopada kako bi se naglasila važnost osiguravanja životne sredine koja se treba prilagoditi potrebama i sposobnostima starijih osoba, ali i s ciljem poticanja veće solidarnosti među generacijama i njihove veće uključenosti u život zajednice.

Tim povodom u Domu za starije i nemoćne “Sv. Antun” 28. rujna organizira se Dan otvorenih vrata s prigodnim programom, a u Ogulinu kuglački turnir u kuglani “Klek” 26. rujna s početkom u 10 sati.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest