U 2010. godini 19,5 km novog asfalta, u prvih 6 mjeseci izborne godine 24,5 km

U 2010. godini 19,5 km novog asfalta, u prvih 6 mjeseci izborne
godine 24,5 km

Svjedoci smo godinama kako neke neuralgične točke uništenih asfaltiranih cesta, čak i u samom gradskom centru (Domobranska ulica, Banija)  nisu sanirane, no u izbornoj godini aktivnost  Županijske uprave za ceste na tim poslovima očigledno je pojačana.  Upitali smo u ŽUC-u je li tome zaista tako i na neki način dobili potvrdu dojma da se ceste pred izbore prevlače novim slojem asfalta u većem opsegu nego inače.

Naime, u cijeloj prošloj godini novi asfaltni tepih prevučen je na sveukupno 19,5 kilometara županijskih i lokalnih cesta, a u samo šest mjeseci ove godine 24,5 kilometara, ne računajući one na kojima se trenutno odvijaju radovi. U ŽUC-u nisu naveli koliko je to kilometara više, no obećali su da će na kraju godine pružiti sveukupne podatke za 2011. godinu.

U ŽUC-u koji pod svojom nadležnošću ima 1.270 kilometara cesta napominju da se dio radova napravljen u 2011. odnosi na plan uz 2010. godine koji nije izvršen prošle godine iz razloga žalbenih postupaka i ponavljanja natječaja što je usporilo izvršenje planiranih radova. Iz ŽUC-a nisu precizirali je li to prenošenje poslova iz prethodne godine u ovu presedan, ili su po istoj analogiji neostvareni poslovi iz 2009. godine prebacivani u 2010. godinu.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest