Jutarnja vreva u prekrasnoj karlovačkoj promenadi uz 61 udrugu i tisuće posjetitelja

Jutarnja vreva u prekrasnoj karlovačkoj promenadi uz 61 udrugu i
tisuće posjetitelja

Treći po redu Sajam udruga otvoren je jutros na osunčanoj karlovačkoj Promenadi. Nakon što se sajam prve dvije godine održavao ispred ŠRC Korana, procjena organizatora da je sam centar grada ipak atraktivnija i bolja lokacija za održavanje, pokazala se točnom – od samog otvorenja štandove je obilazio velik broj zainteresiranih Karlovčana. Svoj rad ove je godine predstavila 61 udruga na ukupno pet lokacija u središnjem karlovačkom parku , a čija su područja djelovanja zaista raznolika. Svoje su programe tako predstavile Udruga mladih Poluga, Zajednica tehničke kulture Karlovačke županije, udruga Kameleon, Udruga roditelja potencijalno darovite djece Mali princ, Udruga za promicanje kulture orijentalnog plesa Tiama, CasaBlanka klub, udruga Jak kao Jakov i brojne druge. Građani su mogli ponovno razgledati izložbu mladih fotografa iz Carpe diema ”Šape u fokusu”, kao i izmjeriti krvni tlak kod štanda Gradskog društva Crvenog križa Karlovačke županije. Održana je i mala škola reanimacije Klub spasioca na vodama Karlovac.

Brojne aktivnosti koje su  uvrštene u program sajama odvijat će se tijekom čitavog dana. Svoje su vještine tako demonstrirali i članovi Mačevalačkog kluba Karlovac, a organizirana je i mala škola rukometa ispred Zorin doma.

I dok se na plesnom platou ”Kod žabe” demonstrirala zumba, ljubitelji životinja imali su priliku razgledati male životinje blizu pozornice kod cvjetnjaka, na štandu Udruga uzgajatelja malih životinja Šampion.

Na drugom kraju grada, točnije na dječjem odjelu Opće bolnice Karlovac članovi gostujuće udruge Sklaunovi iz Siska u udruge Sv. Veronika iz Karlovca uveselili su mališane svojim ”programom klaunoterapije”.

Sajam je posjetio i gradonačelnik Karlovca Damir Jelić, koji je kazao da je ovo definitivno vrijeme udruga koje u svojem radu idu ispred svog vremena.

– Činjenica je da su ideje udruga te koje nose naš grad i mi ih pažljivo ”osluškujemo”. Da nije bilo udruga poput Eko pana, bi li smo danas imali platane u Nazorovoj? Nažalost, financijski je ideje nemoguće sve popratiti, no smatram da suradnja sa civilnim sektorom svakim danom ide sve bolje, rekao je gradonačelnik Jelić.

U večernjem terminu, točnije u 19.30 sati, započinje 1. Festival speleološkog filma Speleološkog odsjeka planinarskog društva Dubovac u kafiću Promenada, a na istoj lokaciji će se održati i koncert Studia 8 (The Rock Keepers, Heavy Grace Blues Band) s početkom u 21.30 sati.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest