Razišli se Švegar i Petračić: Jedan razmišlja kao političar, drugi kao građanin?

Razišli se Švegar i Petračić: Jedan razmišlja kao političar, drugi
kao građanin?
Nezavisna lista u N. Centru osvojila dva mandata

Razišli su se Domagoj Švegar i Davor Petračić, najeksponiraniji ljudi Nezavisne liste koja je prije nekih šest mjeseci predstavila svoj program i osvojila dva mandata u Gradskoj četvrti Novi centar na komunalnim izborima. Uz Švegara, mandat je osvojio upravo Petračić koji se kasnije u niz slučajeva oglašavao iznoseći javno prijedloge gradskoj vlasti ili protestirajući protiv nekih njenih poteza. Između ostalog, aktivnu je ulogu imao u protestu protiv sječe platana u Nazorovoj i kasnijim pregovorima s vlasti kad se uspjelo isposlovati da platane ipak ostanu tamo gdje jesu.

No u svježoj snazi karlovačke politike očito je došlo do razmimoilaženja, a kap koja je Švegaru očito prelila čašu je pismeno obraćanje Petračića gradonačelniku s prijedlogom da urgentno riješi pitanje prometovanja biciklista po pješačkim zonama. Kako saznajemo, Švegar je smatrao da politički nije trenutak izlaziti s tim, a Petračić kaže kako on očito ne razmišlja kao političar, nego praktični građanin koji želi da se problemi riješe dok se ne dogodi nešto gore. Ipak, i Švegar i Petračić, iako kažu kako nisu na istoj valnoj duljini oko metoda djelovanja – razišli su se prijateljski.

Kako nam je rekao Domagoj Švegar, u razmimoilaženju stavova i načina rada članova Nezavisne liste i građanske inicijative s Davorom Petračićem došlo je još prije desetak dana i to na Petračićev zahtjev. To međutim, kaže Švegar, ne znači da trajno prekidaju suradnju.

– Petračiću ćemo dati na volju hoće li zadržati mandat vijećnika u Vijeću gradske četvrti Novi centar kojeg je dobio na našoj Nezavisnoj listi. Više nije član Inicijative ali dogovorili smo da će nam pomagati u područjima za koje je stručnjak pa ćemo tako nastaviti suradnju kroz “tehničku potporu”, rekao je Švegar.

Petračić nam je rekao da tu nije riječ o nekom sukobu, već činjenici da Švegar razmišlja politički, a on jednostavno ne može čekati politiku i trenutak kad kad bi nešto bilo politički zgodno ili oportuno poduzeti.

– U konkretnom slučaju biciklista koji sad iz straha od kažnjavanja od strane policije zbog vožnje po pješačkoj zoni bježe na kolnike nisam mogao odložiti prijedlog. Želim da se taj problem riješi prije negoli neko dijete nastrada pod autom, kaže Petračić. I on kaže da razlaz s Švegarom ne znači da neće surađivati u budućnosti.

Saznajemo i da Petračić nije prvi član Građanske inicijative koji se odlučio na odlazak, bilo je i odlazaka manje eksponiranih članova, iz sličnih razloga.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest