Stari grad Dubovac idealna lokacija za razvoj kulturnog turizma

Stari grad Dubovac idealna lokacija za razvoj kulturnog turizma

Predstavnici brojnih udruga koje svoje djelovanje dijelom ili potpuno vezuju za dubovačku gradinu, Gradske četvrti Dubovac, Gradskog muzeja Karlovac, Gradskog poglavarstva i mnogi drugi, okupit će se danas poslijepodne na Starom gradu Dubovcu na radionici pod nazivom “Za Stari grad Dubovac” koji povodom Svjetskog dana turizma organizira Turistička zajednica grada Karlovca, a na osnovu “Studije održivog razvoja kulturnog turizma za Stari grad Dubovac”.

Svjetski dan turizma održava se svake godine 27. rujna putem prigodnih manifestacija, priredbi i događanja, a obilježava se kako bi se unutar međunarodne zajednice jačala svijest o turizmu i njegovom gospodarskom, sociološkom, kulturnom i političkom značaju. Ovogodišnja je tema “Turizam – povezivanje kultura”.

Radionica počinje u 16 sati, a osim spomenute studije predstavit će se i Sajam vlastelinstva, programi udruge Poluga, aktivnosti Dubovačkih streličara i udruge HistoriKA te projekt uređenja puta ing. Zlatka Satlera “Voćka poslije kiše” koji provodi Planinarsko društvo Dubovac.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest