Incident u Riveru: Godač tvrdi da je vidio Mladež kako razbija inventar lokala

Incident u Riveru: Godač tvrdi da je vidio Mladež kako razbija
inventar lokala

Ispitivanjem vlasnika River puba, ugostitelja Željka Godača u svojstvu svjedoka danas je na Općinskom sudu u Karlovcu nastavljeno suđenje Željku Goršiću i Danijelu Trupkoviću, bivšim pripadnicima Mladeži HDZ-a koji su optuženi za uništavanje inventara u kafiću u društvu skupine članova Mladeži još u studenom 2008. godine.

Godač tvrdi da je u lokal došao nakon što su ga pozvali konobari rekavši mu da imaju problema s gostima koji razbijaju čaše. Kako je rekao sutkinji Sandi Janković, razbijeno je oko 20 do 30 čaša te je društvo odbilo platiti jednu rundu pića.

– Danijel Trupković je rekao da će rundu platiti dragi Bog, a Goršić je ušao u šank i rekao “jel ti znaš tko je moj tata”, što je ponovio i Trupković riječima “jel ti znaš tko je njegov tata”, rekao je Godač. dodavši kako su konobare i njega  provocirali pitanjima “gdje si bio 1991. godine”. Svjedok tvrdi da je vidio Trupkovića kako je potrgao jedan stolac bacivši ga na pod te da su gurnuli i stol koji se preokrenuo i razbio. Također, tvrdi da mu je Trupković razbio i luster.

Po Godačevim riječima, konobar koji je tada radio u lokalu Ivan Milčić policiju je zvao oko pola dva iza ponoći i kada je policija došla društvo je pobjeglo iz lokala. Željko Goršić prigovorio je iskazu svjedoka i čak najavio da će ga tužiti zbog lažnog iskaza.

Zanimljivo, Milčić, kojem je Godač naknadno dao otkaz jer ga je, kako tvrdi vlasnik, potkradao dao je potpuno drugačiji iskaz te u njemu tvrdio da vlasnik Rivera uopće nije bio u kafiću kad se incident dogodio. Osim Godača, danas je svjedočio i policajac Tihomir Bandula. Policajac koji je te noći dežurao u stanici kaže da je poziv došao oko 2 sata kad je prijavljena masovna tučnjava u River pubu.

– Došlo smo pred River za dvije, tri minute i ispred kafića nije bilo nikoga. Kucali smo na vrata i otvorili su nam konobari koji su rekli da nema vlasnika. Pogledao sam i ustanovio da na podu ima malo stakla, možda od dvije razbijene čaše i jedne flaše, kazao je policajac koji, dodaje, nije imao razloga prijavljivati remećenje javnog reda i mira i ne zna jesu li to učinili njegovi kolege. Podsjetimo, dvojac je na Prekršajnom sudu već nepravomoćno osuđen za narušavanje javnog reda i mira upravo te noći.

Zbog kontradiktornih izjava svjedoka, branitelj Danijela Trupkovića zatražio je suočenje svjedoka Željka Godača s Milčićem i Bandulom. Kako je ustvrdila da je Bandula na mjesto događaja došao u drugo vrijeme, nakon incidenta, sutkinja Janković odlučila je da će se na sljedećoj raspravi obaviti suočenje Godača samo s bivšim konobarom Milčićem.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest