Epilog sukoba Koraka i bivše djelatnice – Vrhovni sud odbacio tužbu

Epilog sukoba Koraka i bivše djelatnice – Vrhovni sud odbacio tužbu

Sukob bivše djelatnice Skloništa za žene Jasne Grbačić s čelnicama Ženske grupe Korak dobio je sudski epilog u obliku tužbe koju je nakon presuda Općinskog i Županijskog suda odbacio i Vrhovni sud Republike Hrvatske. Kako je danas medije obavijestila voditeljica “Koraka” Mirjana Duduković, ovo je kraj dvogodišnje agonije u kojoj su pokojna voditeljica Sadika Zvirkić i djelatnice “Koraka” morale prati na sebe nepravedno bačenu ljagu.

– Jasna Grbačić tužila nas je za nezakonit otkaz, nepravilnosti u radu, klevetala nas da zlostavljamo žene i djecu u Skloništu. U isto vrijeme, jedino je ona imala ključ od Skloništa jer je ona tamo jedina i radila, kazala je Duduković. “Korak” je kaže, nakon tužbe bio pod povećalom okruglo 25 inspekcija od kojih niti jedna nije utvrdila niti najmanju nepravilnost.

– Po presudi Općinskog suda i kasnijoj potvrdi Županijskog suda te presude, Jasna Grbačić, njezin suprug Vladimir Grbačić i Fanika Rupčić krivi su i za klevetu na račun “Koraka” i pokojne Sadike Zvirkić te su po presudi dužni u medijima objaviti presudu, kazala je Duduković sretna zbog ovakvog raspleta situacije. Kako kaže, najsretnija bi sigurno bila pokojna Sadika kojoj su na samrtnoj postelji čitali detalje vezane za ovaj slučaj i prvostepenu presudu Suda, a koja je umrla sa saznanjem da njezinom životnom projektu Skloništa za žene žrtve naselja ovime neće doći kraj. KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest