Kao i sve ostalo, projekt prenamjene vojarne Luščić stao – krivac gospodarska kriza

Kao i sve ostalo, projekt prenamjene vojarne Luščić stao – krivac
gospodarska kriza

Na nove stambene zgrade, dječji vrtić, parkove, školu i sve ostalo što čini uređenu gradsku sredinu, naselje Luščić pričekat će, kao i većina zacrtanih projekata u gradu Karlovcu, bolje dane. Ovo je kratki sukus odgovora dobivenog iz gradske uprave na naš upit gdje je “zapeo” pompozno najavljivani projekt uređenja prostora vojarne Luščić u ovoj gradskoj četvrti.

– Vojarna Luščić je u vlasništvu Republike Hrvatske čiji prostor koristi Hrvatska vojska. Unatrag četiri godine učestalo se razgovaralo s predstavnicima Ministarstva obrane o načinu na koji bi Grad kupio navedeno zemljište ili ga dobio. Tada se razgovaralo o tripartitnom partnerstvu između MORH-a, Grada Karlovca i investitora gdje bi temeljem prostornog plana bili izgrađeni stambeni objekti, vrtić, parkovi, škola, kazala je glasnogovornica Andreja Barberić.

No, nastavlja Barberić, kako je nastupila gospodarska kriza koja je onemogućila investicije kao što je izgradnja prostora vojarne Luščić – projekt je zastao.

– Grad je u kontaktu s MORH-om i ideja o realizaciji navedenog projekta živi, ali obzirom investicijsku klimu nismo u mogućnosti trenutno je pokrenuti. Kad dođe trenutak i kad budemo imali čvrsti stav potencijalnih investitora i argumente da mogu ući u projekt, Grad će krenuti rješavati pitanje vlasništva. To znači da će se tek tada pokrenuti natječaj za izradu urbanističkog plana bez kojeg nema izgradnje navedenog prostora. U Gradu kaže da da bi ovaj postupak mogao zasigurno oduzeti dvije do tri godine, tako da je lako izračunati da od Luščića u novom ruhu ništa neće biti ni do kraja desetljeća.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest