Policija i preko portala traga za nestalima – u Karlovačkoj županiji 8 nestalih

Policija i preko portala traga za nestalima – u Karlovačkoj
županiji 8 nestalih

Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Hrvatske pokrenulo je internet portal Nacionalne evidencije nestalih osoba na adresi www.nestali.hr koji bi trebao predstavljati dodatnu pomoć u traganju za osobama kojima se nakon nestanka gubi svaki trag.

U evidenciji su trenutačno 84 osobe, od čega njih osmero s područja Karlovačke županije. Na portalu se mogu vidjeti fotografije i svi osnovni osobni podaci nestalih osoba, a putem jednostavnog obrasca oni koji eventualno imaju nekih saznanja mogu i putem interneta dojaviti potencijalno važne informacije policijskim djelatnicima. Naravno, još bolje je, ako ste u stanju, nazvati broj 192 i obavijestiti najbližu policijsku postaju, a prijaviti svoja saznanja možete i na elektroničku adresu nestali@nestali.hr

Na portalu Nacionalne evidencije nestalih osoba možete pronaći i niz korisnih savjeta o postupanju u slučaju nestanka bliskih osoba, ali i korisne preventivne savjete, prvenstveno za roditelje. Nestanci nipošto nisu tako rijetki kako možda dio javnosti ima dojam zbog najrazvikanijih slučajeva – tijekom 2011. godine prijavljeno je čak 1.146 nestalih osoba, a uspješno su riješena 1.132 slučaja.

Na kraju, donosimo i informacije o osobama za kojima se traga na području Karlovačke županije, a za koje više podataka možete pronaći na portalu Nestali:

1. Zlata Sentigar (47) iz Podbrežja, Ozalj, nestala 1997. godine

2. Željko Jovica (54), iz Karasa, Karlovac, nestao 2001. godine

3. Branko Križanić (57) iz Karlovca, nestao 1995. godine

4. Mate Cindrić (70) iz Cetingrada, nestao 1996. godine

5. Petar Šavor (71) iz Završja Netretićkog, nestao 1991. godine

6. Ivan Škrtić (76) iz Donjeg Velemerića, Barilović, nestao 2005. godine

7. Martin Kovačić (83) iz Saborskog, nestao 2004. godine

8. Marko Maćešić (91) iz Široke Rijeke, Vojnić, nestao 1998. godine

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest