Brojne aktivnosti Centra za mlade Gaza uz novu školsku godinu

Brojne aktivnosti Centra za mlade Gaza uz novu školsku godinu

Centar za mlade NaGazi će i u novoj školskoj godini ponuditi mladima, djeci i ostalim građanima niz zanimljivih aktivnosti, većinom u području neformalnog obrazovanja, kulture te organizacije slobodnog vremena. Neke od redovnih aktivnosti nastavit će se održavati i dalje, poput tečaja oblikovanja keramike, tečaja sviranja gitare, sekcije Kreativa te video sekcije. Iako su službeni upisi na spomenute aktivnosti završili, iz Centra poručuju da još uvijek nije kasno da se zainteresirani uključe u neku od sekcija.

Nakon niza dosad uspješno održanih izložbi, nastavlja se i praksa predstavljanja mladih autora. Do nove godine bit će organizirane tri izložbe od kojih je prva na redu već 07. listopada – tom prigodom će Marijana Brkić, mlada dizajnerica iz Karlovca, predstaviti svoje radove od recikliranih materijala.

Ovogodišnja jesen u Centru za mlade NaGazi bit će u znaku održivosti i “uradi sam” kulture. Tako će 15.10. Dražen Šimleša(ZMAG) održati predavanje ” Osnove permakulture i ekološki otisak” a isti će se dan, u suradnji s udrugom HULK, održati još jedan Linux install fest na kojeg zainteresirani mogu donijeti svoja računala i besplatno, uz stručnu pomoć, instalirati neku od Linuxovih distribucija. Tjedan dana kasnije, 22. listopada, će se održati i radionica izrade prirodnih sapuna, za koju su prijave još otvorene, a vodit će ju Ivana Lovrić. Posebnu zanimljivu ponudu predstavlja tečaj krojenja i šivanja, koji će se održavati od listopada do siječnja i za koji su otvoreni upisi.

U ovoj će se godini održati i niz radionica u području kreativnog izražavanja odnosno izrade uporabnih predmeta i renoviranja starih, poput radionice pozlate, transfera i tehnike “one stroke”.

Krajem listopada će Domaći u suradnji s HPD Martinščak organizirati i biciklijadu za sve uzraste s nizom popratnih zanimljivih aktivnosti. Destinacija ove biciklijade će biti planinarski dom u Priselcima, nedaleko Mahičnog.

O svim sadržajima se detaljnije informacije mogu dobiti na stranicama domachi.hr, te upitom na mail: domachi@domachi.hr ili tel. 600 996.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest