Duga Resa bruji o pokušaju otmice, policija umiruje javnost – nema kaznenog djela

Duga Resa bruji o pokušaju otmice, policija umiruje javnost – nema
kaznenog djela

Nakon što je roditelj desetgodišnje učenice još prekjučer prijavio policiji da je nepoznata osoba njegovo dijete pozvala u automobil, u Dugoj Resi se raširila priča o pokušaju otmice djeteta ispred OŠ Ivan Goran Kovačić. No, kako saznajemo od glasnogovornice PU karlovačke Tamare Grčić, policija je odmah reagirala na prijavu i nije utvrdila da postoje oblici kaznenog djela, a kamoli pokušaja otmice.

– Imamo prijavu da je nepoznata osoba uspostavila neprimjeren verbalni kontakt s djetetom i bez obzira što dosad nismo utvrdili da postoje elementi kaznenog djela, intenzivno pokušavamo saznati o kome se radi i o kojem je automobilu riječ, kazala je Grčić pokazavši da policija u ovakvim stvarima ništa ne prepušta slučaju. Kako je rekla za KAportal, bitno je da ne zavlada panika i atmosfera straha kao što se prošlog tjedna, nakon napisa u nekim medijima, nepotrebno dogodilo u Vojniću.

– Ne ukazuje ništa da je netko htio oteti dijete,  no policija je na oprezu i vrši pojačane mjere nadzora školskih ustanova u Dugoj Resi, kazala je Grčić.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest