Duga Resa Fest 2016. – 3. izdanje natjecanja mladih pjevača osvojio Leon Findrik iz Karlovca

.

– Ovo mi je najbolji trenutak u životu, jako sam sretan i ostao sam bez riječi – izjavio je prilikom proglašenja pobjednik Leon, a nagrade, statuu DRF-a u obliku lokvanja, koju je osmislio Vladimir Halovanić i izradila Lidija Maček Stanić, te putovanje u Gardaland, uručio mu je dugoreški dogradonačelnik Zoran Vilović.

Drugo mjesto s osvojenih 60 bodova pripalo je OŠ Žakanje i predstavniku Karlu Novoselu koji je nastupio s pjesmom Toše Proeskog – Bože brani je od zla, a treća pozicija s osvojenih 55 bodova pripala je prošlogodišnjoj pobjednici OŠ Ivana Brlić Mažuranić iz Ogulina koju je predstavljala Viktorija Marković. Četvrta je OŠ Josipdol, a peta dugoreška OŠ Vladimir Nazor. Nagrada, poklon paket sponzora, pripala je i OŠ Josipdol koja je Facebook pobjednica, jer je osvojila najviše lajkova.

Na ovogodišnjoj “Euphorii” nastupilo je ukupno 14 škola i svake godine ocjenjivačkom sudu, kojeg su činili Dario Štefanac, Marko Turkalj, Jelena Stipković, Vesna Žagar, Gordan Kurs, Irena Božičević i Sanja Doležal, sve je teže odabrati pobjednike. Izvedbe natjecatelja sve su bolje i uspješnije, a scenski nastupi razrađeniji. Škole i njihovi predstavnici koji se ovog puta nisu uspjeli plasirati u vrh ljestvice, također zaslužuju čestitke, jer doista treba hrabrosti mladim izvođačima koji uglavnom imaju od 10 do 14 godina stati pred nekoliko stotina okupljenih gostiju i zapjevati. Simpatije publike osvojila je i najmlađa natjecateljica Lori Žaja iz OŠ Grabrik, koja ima samo 7.5 godina.

U prepunoj dugoreškoj kino dvorani doista je vladala euforija, navijalo se za svoje predstavnike, bodrilo mlade pjevače i dobro zabavljalo. Čestitke svakako zaslužuje cijeli tim na čelu s predsjednikom organizacijskog Odbora Zoranom Vilovićem, glazbenim producentom Goranom Topolovcem i članovima Udruge Agora, koji su proteklih šest mjeseci volonterski radili na organizaciji ove manifestacije koja bi malo, pomalo doista mogla postati dugoreški brand.

Manifestaciju je vodila simpatična Uršula Tolj, koja se izvrsno snašla kad je zakazao mikrofon natjecateljicama iz OŠ Generalski Stol, te predložila da svoju izvedbu ponove na kraju natjecanja. Zahvale na potpori zaslužuju i brojni donatori i sponzori bez čije potpore ne bi bilo moguće organizirati ovu lijepu manifestaciju, ali i dugoreška Knjižnica koja je organizirala “Art zonu” te karlovačka Glazbena škola za velik doprinos i pomoć pri organizaciji natjecanja mladih glazbenika “Classico” koji je ove godine održan prvi puta i kojem u budućnosti sigurno predstoje svijetli trenuci.

KAportal.hr

POGLEDAJTE FOTO GALERIJU…

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest