Uz Svjetski dan turizma – niz ideja vezanih uz Stari grad Dubovac

Uz Svjetski dan turizma – niz ideja vezanih uz Stari grad Dubovac

Radionica “Za Stari grad Dubovac” koju je organizirala Turistička zajednica grada Karlovca, a kojoj su se odazvali predstavnici Gradskog muzeja koji gradinom upravlja, Grada i brojnih udruga koje svoje djelovanje potpuno ili dijelom vezuju uz Stari grad, donijela je i nekoliko zaključaka i zahtjeva prema nadležnima. Neki od njih djeluju zanimljivo i zaslužuju pohvalu, neki, pak, poput onog o radnom vremenu gotovo da su besmisleni, ne iz aspekta onih koji bi željeli popraviti ponudu atraktivne dubovačke tvrđave, već onih koji njome upravljaju i već godinama drže vrata otvorena u doista neprihvatljivim terminima.

Gradski muzej tako je dobio zadatak u što kraćem roku razmotriti mogućnosti za drugačije radno vrijeme Branič Kule, primjereno turističkim potrebama, te usklađivanje radnog vremena ugostiteljskog objekta i kule. Od Grada se, pak, očekuje da analizira uvjete davanja u zakup ugostiteljskog prostora na Starom gradu i definira kriterije u skladu s planiranim aktivnostima udruga i konceptom korištenja ovog vrijednog prostora.

Iz Turističke zajednice ukazali su na potrebu da se sva događanja koja se odvijaju na tom prostoru koordiniraju s jednog mjesta, što će upravo TZ i učiniti, a uz to će postavljanjem dodatne smeđe signalizacije te intepretacijskih ploča, kao i dodatnim aktivnostima promovirati ovu turistima uvijek privlačnu destinaciju, na kojoj su međutim u posljednje vrijeme (pre)često nailazili na zaključana vrata.

Što se aktivnosti tiče, nužno je, zajednički je zaključak, nanovo analizirati organizacijsku strukturu Sajma vlastelinstva i ustanoviti čvrst i kvalitetan koncept kako bi se izbjegla lutanja.

Također, zaključeno je kako Grad mora ostati vlasnik Starog grada i pod svaku cijenu izbjeći bilo prodaju, bilo neki oblik davanja prostora u najam, bez obzira o kakvoj je ponudi riječ.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest