Izgradnja novog kompleksa na Gazi promijenit će lice te četvrti – kada, još ne znamo

Izgradnja novog kompleksa na Gazi promijenit će lice te četvrti –
kada, još ne znamo

Vjerojatno najzapuštenija karlovačka gradska četvrt – Gaza trebala bi to prestati biti kad se ostvari projekt uređenja prostora bivšeg Prognaničkog naselja no kad će se to dogoditi, zasad još nije poznato.

Zemljište o kojem smo pisali tijekom ljeta kao rasadniku alergogene biljke ambrozije nalazi se u vlasništvu Republike Hrvatske, točnije njime raspolaže Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva – Uprava za stanovanje i komunalno gospodarstvo. Ovo Ministarstvo nadležno je za provedbu Programa stambenog zbrinjavanja stradalnika iz domovinskog rata a kojim je predviđeno u Karlovcu graditi stambeno – poslovni kompleks sa 55 stanova i poslovnim prostorima u prizemlju građevine.

Novi kompleks dakako da bi unaprijedio kvalitetu života na Gazi, kvartu kojeg stanovnici ove gradske četvrti smatraju nepravedno zapuštenim u odnosu na druge dijelove grada. Kako saznajemo iz karlovačke gradske uprave, Karlovačka županija i Ministarstvo kao investitor postigli su dogovor oko ulaska Poliklinike za rehabilitaciju slušanja i govora – SUVAG-a u budući stambeno – poslovni kompleks. U tijeku je ishođenje lokacijske dozvole, dok je krajem kolovoza zaključen Ugovor o izradi projektne dokumentacije. KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest