Počinje obilježavanje Dječjeg tjedna – djeca oslikavaju Trg bana Jelačića

Počinje obilježavanje Dječjeg tjedna – djeca oslikavaju Trg bana
Jelačića

Oslikavanjem Trga bana Jelačića danas će započeti obilježavanje Dječjeg tjedna. Na Trgu će se od 10,30 do 11,30 okupiti djeca karlovačkih vrtića a poslije njih osnovnoškolci koji će kroz oslikavanje na Trgu, uputiti poruke odraslima. Isto će napraviti i učenici OŠ Rečica, ispred svoje škole.

– Točno u podne djeca će se uhvatiti za ruke i formirati veliki krug te zajedno glasno izgovoriti moto “Ljubav djeci prije svega”. Na taj način, simbolički će se obilježiti početak ovogodišnjeg Dječjeg tjedna, kazala je ispred organizatora glasnogovornica Grada Andreja Barberić.

Već u 8 sati ujutro u područnoj školi Donje Mekušje započeo je kviz, natjecateljske igre i izrada plakata na temu “Prava djece”, dok je u Osnovnoj školi Dubovac svečano otvorena izložba učeničkih radova na temu “Želim…”, koja će ostati postavljena tijekom cijelog tjedna.

U 10 sati u Centru za odgoj djece i mladeži prezentirat će se projekt “Zajedno prema estetici života”. Riječ je o jedinstvenom obliku integracije djece s teškoćama u razvoju u društvo mladih. Učenici Mješovito industrijsko obrtničke škole će prikazati praktična znanja i vještine šišanja za dječake i frizure za djevojčice korisnike Centra. Cilj ovog projekta je poticanje volonterskog rada, prihvaćanje različitosti, razvoj empatije, senzibilizacija šire društvene sredine, razvijanje pozitivne slike o osobama s teškoćama u razvoju te razvoj samopouzdanja i samopoštovanja kod svih sudionika projekta. Projekt je financiran iz programa Grad prijatelj djece za 2011. godinu.

U 10,30 učenici OŠ Braća Seljan imat će mali izlet do prostorija Kinokluba Karlovac, gdje će im mladi filmaši prikazati dokumentarni film “More”.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest