Nositelji Vuljanić i Topolnjak-Halapa, Plevnik i Švegar idu kao nezavisni?

Nositelji Vuljanić i Topolnjak-Halapa, Plevnik i Švegar idu kao
nezavisni?

Dva mjeseca do parlamentarnih izbora nije do kraja poznato kolika će biti zastupljenost karlovačkih političkih kadrova na izbornim listama no neke se već razaznaju, piše današnji Novi list.

Njihov sugovornik blizak vrhu karlovačkog HDZ-a navodi kako se trenutno špekulira s osam do deset mogućih imena. Riječ je o gradonačelniku Damiru Jeliću, koji, međutim, navodno nema pretjeranih saborskih ambicija, zatim predsjednici HDZ-ove Zajednice žena “Katarina Zrinska” Nadi Murganić, dožupanu Josipu Šafaru, te šefu županijske Mladeži  Ivanu Šegi. Nije isključen ni angažman Mire Škrgatića, dok bi se tu mogli naći i bivši župani Ivica Horvat i Vlado Jelkovac, te Nikola Sopčić iz Žakanja. Nije poznato hoće li se na listi, koju će gotovo sigurno predvoditi ministar gospodarstva Đuro Popijač pojaviti Ivan Vučić i dr. Nedjeljko Strikić, navodi riječki dnevnik.

Prva na listi “Kukuriku koalicije” bit će Milanka Opačić, a u SDP-u Karlovačke županije očekuju da će na njoj biti četiri ovdašnja kandidata. To će najvjerojatnije biti Stjepan Mikulandrić, čije su “dionice” naglo porasle otkako je postao tajnik u središnjici stranke, zatim Josip Benčić i Ivan Vuković, dok bi četvrti mogao biti Damir Mateljan iz Kamanja.

Svima je već odavno poznato je već da će HSS-ovu listu nositi Božidar Pankretić, dok bi se na drugom mjestu, prema  sugovorniku iz te stranke, mogla naći karlovačka dogradonačelnica Marina Kolaković. Nije poznato kakva će biti uloga u kampanji nezavisnog Dubravka Delića, te hoće li uopće biti na listi.

Na izbore samostalno ide i HSLS, čiju će listu nositi dr. Linda Rosinni Gajšak iz Samobora. Predsjednica organizacije u Karlovačkoj županiji dr. Višnja Mihalić bit će vjerojatno druga.

HSP će konačnu odluku donijeti drugi tjedan no vjerojatno će listu nositi Bernardica Topolnjak Halapa iz Karlovačke županije. Nositelj liste Hrvatskih laburista gotovo sigurno bit će NIkola Vuljanić. Karlovac će uz njega, navodi Novi list, imati još tri predstavnika, dok će jedan biti iz Josipdola.

Iznenadenje izbora mogla bi biti pojava nezavisne liste koju će nositi dr. Jasna Plevnik. Ona je, neslužbeno doznaje Novi list, bila u dogovorima oko formiranja zajedničke liste s Josipom Kregarom, no otkako se ovaj priključio “Kukuriku koaliciji”, najerava formirati vlastitu. Ime liste će navodno biti Nezavisna lista “Poštenja i razvoja”, a postoji mogućnost da se na njoj nađe i Domagoj Švegar.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest